Βασίλισσα Σοφία: Η Ελληνική καταγωγή, τα σκάνδαλα του συζύγου και η μοναξιά της πιο θλιμένης "γαλαζοαίματης"

January 20, 2021


Διαφ.

Η βασίλισσα Σοφία είναι πάντα γελαστή και μετρημένη, αλλά σύμφωνα με το νέο βιβλίο της Ισπανίδας συγγραφέας Πιλάρ Ειρί, με τίτλο «Η μοναξιά μιας βασίλισσας», είναι η πιο «μόνη γυναίκα σε ολόκληρη τη χώρα της;».



Μάλιστα, η κυκλοφορία του βιβλίου συμπίπτει με την πρόσφατη αποκάλυψη ενός σοβαρού σκανδάλου, το οποίο εμπλέκει τον πρώην βασιλιά Χουάν Κάρλος, σύζυγο της Σοφίας, στην υπόθεση μίας τεράστιας, παράνομης χρηματοδότησης από τον πρώην βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας για την παραχώρηση μίας σιδηροδρομικής γραμμής μέσω κάποιας ισπανικής κοινοπραξίας.

Βασίλισσα Σοφία: Επιβεβαιώθηκαν οι φήμες ότι είναι σε διάσταση με τον Χουάν Κάρλος

Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, ο ίδιος ο Χουάν Κάρλος ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει οικειοθελώς τη χώρα του και σκοπεύει να αυτοεξοριστεί στη Δομινικανή Δημοκρατία. Η Σοφία αρνήθηκε να τον ακολουθήσει, επιβεβαιώνοντας με την επιλογή της τις φήμες ολόκληρων δεκαετιών που ήθελαν το ζευγάρι να ζει σε διάσταση, σε μία απόλυτα συμβατική σχέση, έχοντας, μάλιστα, εγκατασταθεί σε χωριστά διαμερίσματα μέσα στο παλάτι, ήδη από τη δεκαετία του 1970. Αιτία οι αμέτρητες εξωσυζυγικές σχέσεις του πρώην βασιλιά της Ισπανίας, ο οποίος το 2012 παραιτήθηκε από τα καθήκοντα του για χάρη του γιου του, πρίγκιπα Φελίπε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jesús Melgosa Sainz (@melgosasainz)

Βασίλισσα Σοφία: Κλήθηκε να αντιμετωπίσει ανθρώπους που υποστήριζαν πως είναι εξώγαμα παιδιά του Χουάν Κάρλος

Η ελληνικής καταγωγής Σοφία γεννήθηκε στην Αθήνα στις 2 Νοεμβρίου του 1938 και είναι το πρώτο παιδί του Παύλου και της Φρειδερίκης και αδελφή του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ. Σε νεαρή ηλικία γνώρισε τον τρίτο της ξάδελφο και διάδοχο του ισπανικού θρόνου, Χουάν Κάρλος και τον ερωτεύτηκε ακαριαία. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις Μαΐου 1962 στην Αθήνα και μαζί απέκτησαν τρία παιδιά την Ιφάντα Ελένα, την Ιφάντα Κριστίνα και τον πρίγκιπα Φελίπε, ενώ έχουν 8 εγγόνια. Παρόλα αυτά η σχέση του βασικού ζεύγους ήταν κάθε άλλο παρά ρόδινη με τη Σοφία να περνά ουσιαστικά ολόκληρη τη ζωή της σε μία κατάσταση πλήρους μοναξιάς και απομόνωσης, ενώ μέσα στα χρόνια κλήθηκε να αντιμετωπίσει ακόμα και ανθρώπους οι οποίοι υποστήριζαν πως είναι εξώγαμα παιδιά του Χον Κάρλος από διάφορες παράνομες ερωτικές του σχέσεις.

Η πιο γνωστή από αυτές ήταν εκείνη με τη Γερμανίδα αριστοκράτισσα Κορίνα Βιτγκενστάιν, ένας δεσμός που κράτησε πολλά χρόνια και έγινε ευρέως γνωστός μέσα από το βιβλίο «Final de Partida» της Ana Romero, το οποίο αποκαλύπτει πολλές πιπεράτες λεπτομέρειες για τον μεγάλο έρωτα του πρώην βασιλιά για την ερωμένη του. Ανάμεσα σε αυτές και η παρακάτω: Ο Χουάν Κάρλος είχε ερωτευτεί τόσο την Κορίνα που ήθελε να χωρίσει τη Σοφία για να την κάνει γυναίκα του, δίνοντας της τον τίτλο της Corinna de Bour¬bon. Λέγεται ότι άνθρωποι του παλατιού και οι πιο κοντινοί του σύμβουλοι τον σταμάτησαν τελευταία στιγμή από το να προχωρήσει στο διαζύγιο.

Βασίλισσα Σοφία: Το μεγαλύτερο χτύπημα για εκείνη είναι η αλλαγή στη συμπεριφορά της νύφης της, της νυν βασίλισσας Λετίτσιας

Κι ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, η Σοφία παρέμεινε κλεισμένη στα ιδιωτικά της διαμερίσματα, τηρώντας σιγή ιχθύος και διατηρώντας στο πρόσωπο της ένα παγωμένο, θλιμμένο χαμόγελο. Το μεγαλύτερο χτύπημα για εκείνη, όμως, φημολογείται ότι είναι η αλλαγή στη συμπεριφορά της νύφης της, της νυν βασίλισσας Λετίσιας, από τη στιγμή που απέκτησε τις δύο κόρες της, Λεόνορ και Σοφία.

H Λετίσια, η οποιά είναι πρώην δημοσιογράφος, παντρεύτηκε τον νυν βασιλιά Φελίπε και αν και δεν ήταν γαλαζοαίματη, η Σοφία στάθηκε στο πλευρό της στηρίζοντάς την. Αν και αρχικά οι σχέσεις τους ήταν άριστες και η Λετίσια έδειχνε να είχε την Σοφία ως πρότυπο τα πράγματα άλλαξαν στην πορεία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη G&G T R E N D I N G (@ggtrending)

Όταν απέκτησε τις δύο της κόρες, η Λετίτσια άλλαξε την στάση της προς την Σοφία. Ενώ η πρώην βασίλισσα ήταν πανευτυχής που είχε αποκτήσει δύο εγγόνια και τα επισκεπτόταν συνεχώς, στην συνέχεια οι επισκέψεις αυτές δεν ήταν καλοδεχούμενες, γιατί «ανέτρεπαν την καθημερινότητα» των κοριτσιών. Η Σοφία μάλιστα είχε παραπονεθεί σε άτομα του περιβάλλοντός της για αυτό, τονίζοντας ότι βλέπει ελάχιστα τις εγγονές της. Αντίθετα η μητέρα της Λετίτσια επισκεπτόταν πιο συχνά τα ανάκτορα και αυτή ήταν που εμπιστευόταν η Λετίσια να προσέχει τα κορίτσια.

H σχέση του άρχισε να γίνεται ολοένα και χειρότερη και η El Pais αναφέρει ότι αν και προσπαθούσαν να το κρατήσουν κρυφό «κυρίως χάρις στον επαγγελματισμό με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά της η Σοφία», ένα βίντεο έκανε τον γύρο του διαδικτύου πριν από περίπου 2 χρόνια στο οποίο οι δύο τους τσακώθηκαν δημοσίως.

Συγκεκριμένα, ενώ η Σοφία προσπαθούσε να φωτογραφηθεί με τις εγγονές της στον ναό στην Μαγιόρκα και η Λετίτσια μπήκε στην μέση εμποδίζοντάς την, τη στιγμή που η μικρή Λεονόρ αντέδρασε σπρώχνοντας το χέρι της γιαγιάς της. Ο βασιλιάς Φελίπε μπήκε στην μέση για να διακόψει την διαφωνία, ενώ ο Χουάν Κάρλος κοιτούσε όλο απορία.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: