Ηλίας Βρεττός: Διαδικτυακή απάτη στο Βρεττό – «Μέσα σε δύο λεπτά έκαναν τέσσερις συναλλαγές»

May 18, 2021

Ηλίας Βρεττός: Διαδικτυακή απάτη στο Βρεττό – «Μέσα σε δύο λεπτά έκαναν τέσσερις συναλλαγές»


Διαφ.



Ηλίας Βρεττός: Διαδικτυακή απάτη στο Βρεττό, με τον Έλληνα τραγουδιστή να δέχεται περίεργο μήνυμα και μέσα σε 2′ να γίνονται 4 συναλλαγές από το λογαριασμό του.

Ηλίας Βρεττός: Όλα όσα ανέφερε

Ο Ηλίας Βρεττός μίλησε στην εκπομπή Live News στο MEGA. Ο ίδιος περιέγραψε στον Νίκο Ευαγγελάτο τι ακριβώς συνέβη. Εστάλη στο κινητό του ένα μήνυμα λοιπόν που έλεγε ότι δήθεν η κάρτα του ήταν προσωρινά μπλοκαρισμένη. Είχε μαζί και έναν σύνδεσμο στον οποίο ανέφερε να μπει για να δει το ακριβώς συμβαίνει.

Υπόθεση Ηλία Βρεττού: Διαδικτυακή απάτη στο Βρεττό.

Έκανε το λάθος και τον πάτησε. Με το που έκανε κλικ, οι δράστες είχαν καταφέρει να «διαβάσουν» τον αριθμό της τραπεζικής του κάρτας. «Με αυτό το SMS και αφού πάτησα το λινκ, μου έκλεψαν χρήματα από τον τραπεζικό μου λογαριασμό» ανέφερε ο Ηλίας Βρεττός.

«Μέσα σε δύο λεπτά είχαν κάνει 4 συναλλαγές. Αυτές βρίσκονται σε εκκρεμότητα μέχρι τις 2 Ιουνίου» συμπλήρωσε. Ο ίδιος τόνισε πως έκανε όσα του ζήτησε η τράπεζα (σ.σ. αλλαγή κωδικών, ακύρωση της κάρτας). Μάλιστα, προχώρησε και σε αμφισβήτηση των συναλλαγών. «Δυστυχώς η αμφισβήτηση των συναλλαγών μπορεί να ολοκληρωθεί σε 1,5 – 2 μήνες, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί αυτές οι συναλλαγές μέχρι τότε να έχουν ολοκληρωθεί» πρόσθεσε.

Η Αστυνομία εφιστά την προσοχή σε όλους γι αυτά τα μηνύματα με συχνές αναρτήσεις της στα social media παροτρύνει τους πολίτες να μην πατήσουν τον σύνδεσμο και να αγνοήσουν τα μηνύματα, διαγράφοντάς τα απευθείας.

Ηλ. Βρεττός: Ακολουθεί βίντεο από τις δηλώσεις του στην τηλεόραση του «Mega» και την εκπομπή «Live News»


Πηγή

Διαβάστε επίσης: