Οι εθελοντές της Animal Action πήγαν στην Κάρπαθο να φροντίσουν τα γαϊδουράκια και τα μουλάρια του νησιού

διαφ.

May 27, 2022

Οι εθελοντές της Animal Action πήγαν στην Κάρπαθο να φροντίσουν τα γαϊδουράκια και τα μουλάρια του νησιού

Διαφ.
Τη μακρινή και πανέμορφη Κάρπαθο επισκέφτηκε πρόσφατα για πρώτη φορά η εθελοντική ομάδα της Animal Action με στόχο να προσφέρει...
Τη μακρινή και πανέμορφη Κάρπαθο επισκέφτηκε πρόσφατα για πρώτη φορά η εθελοντική ομάδα της Animal Action με στόχο να προσφέρει κτηνιατρική, οδοντιατρική και πεταλωτική φροντίδα στα γαϊδουράκια και τα μουλάρια του νησιού. Η ομάδα πήγε στο απομονωμένο χωριό Όλυμπος.
Μέσα σε μία μέρα οι εθελοντές φρόντισαν 13 ζώα, από τα οποία κανένα δεν είχε δεχτεί φροντίδα από εξειδικευμένους επαγγελματίες στο παρελθόν. Καθώς τα ζώα δεν είχαν συνηθίσει να εξετάζονται, η ομάδα έπρεπε να κάνει ιδιαίτερα “διακριτικούς” χειρισμούς για να μην τα τρομάξει.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι εθελοντές η γενικότερη κατάσταση της υγείας των ζώων ήταν καλή. Η ομάδα “εκμεταλλεύθηκε” την παρουσία της στο νησί όχι απλά για να φροντίσει τα ζώα αλλά και για να ενημερώσει τους ιδιοκτήτες για τη σημασία της σωστής διατροφής των ζώων τους και για τα πιο βασικά προβλήματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίσουν.

Δυστυχώς αρκετοί ιδιοκτήτες ιπποειδών και παραγωγικών ζώων ακολουθούν την πρακτική του παστουρώματος (το δέσιμο των ποδιών μεταξύ τους) ως μέσο περιορισμού τους. Κάποια από τα ζωάκια που φρόντισε η ομάδα στην Κάρπαθο είχαν παστουρωθεί στο παρελθόν και έφεραν σημάδια στα πόδια τους.

Η ομάδα τονίζει ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της δεν είδε κάποιο ζώο παστουρωμένο. Παρόλα αυτά ενημέρωσε τους ιδιοκτήτες για τους κινδύνους και την ταλαιπωρία των ζώων με αυτή την πρακτική και τους πρότεινε εναλλακτικούς τρόπους να περιορίζουν τα ζώα τους.Δείτε την ανάρτηση της Animal Action:


Πηγή


Κατηγορία
News
Avatar
Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος