Ο δήμος Σαλαμίνας απέκτησε ένα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο για τα αδέσποτα ζώα

διαφ.

July 3, 2022

Ο δήμος Σαλαμίνας απέκτησε ένα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο για τα αδέσποτα ζώα

Διαφ.
Η είδηση που ακολουθεί και πληροφορούμαστε από τη σελίδα Τμήμα Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Σαλαμίνας είναι από αυτές που μας φέρνουν χαρά και ελπίδα. Ότι ίσως κάτι αλλάξει, έστω και λίγο, για τα αδέσποτ...

Η είδηση που ακολουθεί και πληροφορούμαστε από τη σελίδα Τμήμα Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Σαλαμίνας είναι από αυτές που μας φέρνουν χαρά και ελπίδα. Ότι ίσως κάτι αλλάξει, έστω και λίγο, για τα αδέσποτα ζώα.
Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση του Δήμου Σαλαμίνας, ο δήμος απέκτησε ένα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο για τα αδεσποτάκια.
Το νέο ασθενοφόρο θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση και έκτακτων περιστατικών ενώ η επάνδρωση και ο εξοπλισμός του εξασφαλίστηκε μετά από προσωπική φροντίδα του διευθυντή του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, με τον οποίον συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο δήμαρχος, Γιώργος Παναγόπουλος.
Ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε: «Επιτρέψτε μου να σας εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου για την αποδοχή του αιτήματος του Δήμου Σαλαμίνας για τη στήριξη εκ μέρους του γραφείου του κυρίου Πρωθυπουργού της επάνδρωσης και του εξοπλισμού του πρότυπου οχήματος που απέκτησε ο Δήμος μας και θα χρησιμοποιηθεί ως ασθενοφόρο για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Με τη στήριξη του κυρίου Πρωθυπουργού και το προσωπικό σας ενδιαφέρον ο Δήμος Σαλαμίνας αποκτά ένα σημαντικό εργαλείο στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει να αντιμετωπίσει ένα μείζον πρόβλημα του νησιού, τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς με σεβασμό στα ζώα που χρειάζονται τη βοήθειά μας».
Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο τον περασμένο χρόνο προσφέρθηκαν υπηρεσίες μέσω των υγειονομικών μονάδων σε πάνω από 3.000 αδέσποτα ζώα, ολοκληρώθηκαν 293 υιοθεσίες αδέσποτων σκύλων και 342 στειρώσεις, ενώ 368 ζώα νοσηλεύτηκαν σε κτηνιατρεία του δήμου.


Πηγή


Κατηγορία
News
Avatar
Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος