Όλοι ζητούν να μην τιμωρηθεί: Ελεύθερος ο 71χρονος που πήρε το νόμο στα χέρια του & σκότωσε 35χρονο κλέφτη

September 13, 2023

Όλοι ζητούν να μην τιμωρηθεί: Ελεύθερος ο 71χρονος που πήρε το νόμο στα χέρια του & σκότωσε 35χρονο κλέφτη


Διαφ.

Ο 71χρονος, που την περασμένη Παρασκευή, πυροβόλησε με περίστροφο και σκότωσε 35χρονο ληστή, που είχε μπει στο σπίτι του και τον χτυπούσε με μεταλλική ράβδο, στο χωριό Χίνκα, στα Ιωάννινα, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr, στον ηλικιωμένο απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και η προσέγγιση του χωριού Χίνκα, που έγινε το περιστατικό.

Συντετριμμένος ο 71χρονος που σκότωσε τον ληστή

Όπως υπογράμμισε ο δικηγόρος του, Γρηγόρης Κύρκος, «είναι συντετριμμένος με αυτό που συνέβη. Είναι πολύ δυσάρεστο γεγονός, ό,τι κι αν έχει συμβεί» και συμπλήρωσε ότι ο πελάτης του βρισκόταν σε νόμιμη άδεια, καθώς η ζωή του διέτρεξε κίνδυνο.

Σχετικά με το εάν ο θύτης κατάλαβε την ταυτότητα του 35χρονου, ο δικηγόρος του υπογράμμισε ότι δεν αντιλήφθηκε τίποτα, διότι «εισέβαλε κάποιος στο σπίτι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά. Δέχθηκε αμέσως επίθεση, προσπάθησε να αμυνθεί».

Έξω από τα δικαστήρια, λίγο πριν τις 10 το πρωί, μετέβησαν συγγενείς του 35χρονου, οι οποίοι εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους για τον θάνατό του, ενώ ισχυρή ήταν η αστυνομική δύναμη.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 20:50. Ο 35χρονος Έλληνας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και έχοντας στην κατοχή του μεταλλική ράβδο και στιλέτο, μπήκε στο σπίτι του 71χρονου, ο οποίος είναι Έλληνας κάτοικος εξωτερικού και βρισκόταν στο χωριό του για την καλοκαιρινή περίοδο, με σκοπό να τον ληστέψει.

Οι δυο τους διαπληκτίστηκαν και ο ληστής χτύπησε τον 71χρονο με μεταλλική ράβδο που είχε μαζί του. Ο 71χρονος ζητούσε από τον άτυχο άνδρα να φύγει από το σπίτι και όταν ένιωσε ότι τον αγνοούσε, πήρε ένα παλιό περίστροφο που είχε στο σπίτι του και πυροβόλησε τον 35χρονο στη θωρακική κοιλότητα.

Ο αδικοχαμένος άνδρας διακομίσθηκε αρχικά στο ΚΥ Βουτσαρά, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε και μετέβη στο σημείο Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ από τα Ιωάννινα, που παρέλαβε και διακόμισε τον νεαρό άνδρα στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, αλλά παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, ο 35χρονος άφησε την τελευταία του πνοή.

Στο σημείο μετέβησαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας που συνέλαβαν τον 71χρονο.

Δείτε τις δηλώσεις


Πηγή

Διαβάστε επίσης: