Εκεί πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του: Ο βγαλμένος από παραμύθι Πύργος του Αϊαντα Μανθόπουλου στη Ρουμανία

October 19, 2023

Εκεί πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του: Ο βγαλμένος από παραμύθι Πύργος του Αϊαντα Μανθόπουλου στη Ρουμανία


Διαφ.

Ο Αίας Μανθόπουλος, που “έφυγε” αιφνίδια από τη ζωή, προχθές, Τρίτη, είχε δημιουργήσει έναν επίγειο παράδεισο στην Ρουμανία, τα τελευταία χρόνια, όταν πήρε την απόφαση να απομακρυνθεί από την υποκριτική.

«Ο πύργος των Πιάτων» όπως είναι γνωστός στην χώρα του Κόμη Δράκουλα

Το εν λόγω κτίριο, που υπήρξε το θερινό ανάκτορο του βασιλιά Καρόλου Α΄ το 1870 διάσημο στην Ρουμανία ως “Peles” και ένα από τα διαμάντια της αρχιτεκτονικής στην χώρα, ήταν ο λόγος της διαμάχης για τον γνωστό ηθοποιό και την πρώην σύζυγο του, Στέλλα Τσάτσιου, ξεκινώντας το 2015 μια μεγάλη δικαστική διαμάχη για το ποιος τελικά θα πάρει την ιδιοκτησία του.
Σε συνέντευξή της, εκείνη την εποχή, σε τηλεοπτικές εκπομπές η πρώην σύζυγός του, βραβευμένη επιχειρηματίας από την κυβέρνηση της Ρουμανίας, είχε κάνει λόγο για τη δικαστική διαμάχη με τον ηθοποιό, υπογραμμίζοντας «αγοράστηκε από χρήματα κοινού μας τραπεζικού λογαριασμού και έβαλα σε αυτόν τον πύργο δυο χρόνια προσωπικής εργασίας, για να γίνει κατοικήσιμος και να μπορούμε πια να φιλοξενούμε κόσμο. Όταν μπήκαμε μέσα ήταν ερείπιο. Το έφτιαξα από τα θεμέλια μέχρι τα κεραμίδια».

Απαντώντας στους ισχυρισμούς της πρώην συζύγου του, ο Αίας Μανθόπουλος επεσήμανε «τα χρήματα δόθηκαν από δικό μου τραπεζικό λογαριασμό. Χρήματα που ανήκουν σε μένα και την μητέρα μου. Η πρώην σύζυγος δεν έχει εμπλακεί πουθενά στην αναστήλωση το συγκεκριμένου εμβληματικού κτιρίου. Τα χαρτιά της ιδιοκτησίας αναφέρουν το όνομα της μητέρας μου και το δικό μου».

Ποιος είναι ο περίφημος «Πύργος των Πιάτων»

Από την UNESCO έχει ανακηρυχθεί ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Διαθέτει 4 δωμάτια, το μπλε, το κόκκινο, το πράσινο και το χρυσό. Η θέα από τα δωμάτια είναι προς τα Καρπάθια όρη, ενώ βρίσκεται δίπλα σε ένα από τα πιο ιστορικά μοναστήρια της Ρουμανίας, που χρονολογείται από το 1600.Αξίζει να σημειωθεί ότι το χαρακτηριστικό στοιχείο του κτιρίου είναι η εξωτερική επένδυση με πιάτα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: