Παραμένει εντυπωσιακός στα 82 του: Πώς είναι σήμερα ο Βαραββάς από τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ»

April 17, 2024

Παραμένει εντυπωσιακός στα 82 του: Πώς είναι σήμερα ο Βαραββάς από τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ»


Διαφ.

Σε δύο εβδομάδες μπαίνει η Μεγάλη Εβδομάδα και στους τηλεοπτικές μας δέκτες θα δούμε το αριστούργημα του Φράνκο Τζαφιρέλι, Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ.

Ένας από τα πρόσωπα που καθόρισε τη ζωή του Ιησού Χριστού ήταν ο Βαραββάς, τον οποίο υποδύθηκε ο Στέισι Κιτς.

Ποιος είναι όμως ο Στέισι Κιτς και τι άλλο έκανε στην υποκριτική πορεία;

Ο Στέισι Κιτς γεννήθηκε στη Σαβάννα της Τζόρτζια των ΗΠΑ το 1941. Σπούδασε αγγλική φιλολογία και δραματική τέχνη στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια και απέκτησε μεταπτυχιακό από τη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Πανεπιστημίου Γέιλ

Ο Στέισι Κιτς έχει υποδυθεί με μεγάλη επιτυχία τους μεγαλύτερους ρόλους της κλασικής και της σύγχρονης σκηνής και θεωρείται ο κατεξοχήν Αμερικανός ερμηνευτής του Σαίξπηρ.

Διαθέτει ευελιξία στον κινηματογράφο και την τηλεόραση καθώς και στη σκηνή.

Το εύρος των ρόλων του είναι αξιοσημείωτο. ‘Εμεινε πιο γνωστός σε όλο τον κόσμο για την ερμηνεία του ως σκληροτράχηλος ντετέκτιβ Μάικ Χάμερ, ενώ ταυτόχρονα αγαπήθηκε από τις νεότερες γενιές για την ερμηνεία του ως ο οξύθυμος, ξεκαρδιστικός μπαμπάς Κεν Τάιτους στην κωμική σειρά του Fox, Titus, και πιο πρόσφατα ως ο διευθυντής Χένρι Πόουπ στην επιτυχημένη σειρά Prison Break. Μετά την πρόσφατη θριαμβευτική ερμηνεία του στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Βασιλιά Ληρ για το διάσημο θέατρο Goodman στο Σικάγο, ο Κιτς εντάχθηκε στο πρωταγωνιστικό καστ της ταινίας του John Sayles, Honeydripper (2017)

Πέρασμα και από μουσική καριέρα

Ο Κιτς αναδείχθηκε και ως ικανός πιανίστας και συνθέτης, καθώς συνέθεσε τη μουσική για την ταινία Imbued (2009), σε σκηνοθεσία του Rob Nilssen, ένα διάσημο και αγαπημένο έργο των κινηματογραφικών φεστιβάλ, στην οποία επίσης πρωταγωνίστησε. Έχει επίσης ολοκληρώσει τη σύνθεση της μουσικής για την ακουστική ραδιοφωνική σειρά του Mike Hammer, “Encore For Murder”, γραμμένη από τον Max Collins, σκηνοθετημένη από τον Carl Amari και σε παραγωγή της Blackstone Audio.

Ενδιαφέρον για ιστορικούς ρόλους

Οι ιστορικοί ρόλοι πάντα τον έλκυαν.Σε ταινίες έχει υποδυθεί ρόλους που κυμαίνονται από τον Μαρτίνο Λούθηρο έως τον Φρανκ Τζέιμς.Στην τηλεόραση έχει υποδυθεί τον Ναπολέοντα, τον Wilbur Wright, τον J. Robert Oppenheimer, τον Barabbas, τον Sam Houston και τον Ernest Hemingway, για τον οποίο κέρδισε Χρυσή Σφαίρα ως καλύτερος ηθοποιός σε μίνι σειρά και ήταν υποψήφιος για Emmy στην ίδια κατηγορία.Έπαιξε έναν εκκεντρικό ζωγράφο, τον Mistral, στην κλασική ταινία της Judith Krantz, Mistral’s Daughter (1984), έναν βόρειο κατάσκοπο στο ειδικό αφιέρωμα για τον εμφύλιο πόλεμο, The Blue and the Gray (1982), και πιο πρόσφατα τον πειρατή Benjamin Hornigold στο έπος του Hallmark Blackbeard (2006).

Το 2019, ο διάσημος ηθοποιός απέκτησε το αστέρι με το νούμερο 2.688 στη συμβολή της Λεωφόρου της Δόξας και της οδού Βάιν, στο Λος Άντζελες.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: