Γιώργος Καπουτζίδης: «Είχα πει στη μητέρα μου “κάποια μέρα θα σε κάνω περήφανη”»

April 24, 2024
Έλεγα στη μητέρα μου ότι κάποια μέρα θα σε κάνω υπερήφανη, είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Γιώργος Καπουτζίδης: Είχα πει στη μητέρα μου “κάποια μέρα θα σε κάνω περήφανη”

ad1

Διαφ.

Για την αγάπη του στα ταξίδια, τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει εκείνους που δεν τον συμπαθούν και δεν τον αποδέχονται αλλά και για την υπόσχεση που είχε δώσει κάποτε στη μητέρα του μίλησε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Καλεσμένος στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή, Στιγμές, ο ηθοποιός και σεναριογράφος ξεκαθαρίζει -μεταξύ άλλων- ότι εύχεται τα καλύτερα σε όσους δεν τον χωνεύουν, ωστόσο, δεν θα σπαταλήσει δευτερόλεπτο για εκείνους.

Είχα πει στη μαμά μου “θα σε κάνω περήφανη”

Αναφερόμενος στους γονείς του, ο Γιώργος Καπουτζίδης τόνισε ότι έχει την απόλυτη στήριξή τους, καθώς οι δυο τους χαίρονται να τον βλέπουν να προχωρά μπροστά και να κατακτά τους στόχους του. Τόνισε δε, ότι κάποτε είχε υποσχεθεί στη μητέρα ότι θα την κάνει περήφανη, κάτι που θεωρεί πως κατάφερε με την πορεία του.

Νομίζω χαίρονται πολύ. Νομίζω με αγαπάνε πολύ και είναι χαρούμενοι κι είναι περήφανοι… Χαίρομαι που είναι περήφανοι κι ήταν ο στόχος μου. Η μαμά μου το θυμάται ακόμα. Της είχα πει “εγώ μαμά θα σε περήφανη μία μέρα, να το ξέρεις”. Επειδή είχα κοπεί από τις απολυτήριες εξετάσεις της δραματικής σχολής και ήταν προβληματισμένη της είχα πει “ξέρω τι σκέφτεσαι. Μην στεναχωριέσαι, θα τα καταφέρω και θα σε κάνω περήφανη”. είπε και πρόσθεσε:

Αυτό το ζηλεύω. Κι αν θέλεις κιόλας αυτή την ηρεμία και την πληρότητα είναι κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Και είναι και αυτό το οποίο θα ‘θελα να ‘χα κι εγώ. Νομίζω δεν ζηλεύω δουλειές, δεν ζηλεύω επιτυχίες, δεν ζηλεύω στόχους επαγγελματικούς… Χαίρομαι όταν ένας φίλος μου το απολαμβάνει αυτό το πράγμα. Ζηλεύω με την καλή έννοια και θαυμάζω κι αυτό θα ‘θελα, τους αγαπημένους ανθρώπους. Τους ανθρώπους που έχουν μεγαλώσει μαζί, έχουν γεράσει μαζί και που έχουν φτιάξει μία όμορφη ζωή. Έχω φτιάξει μία όμορφη ζωή, μόνος μου. Χαίρομαι γι’ αυτό, αλλά αυτό το να φτιάξεις μία όμορφη ζωή με έναν άλλον άνθρωπο, είναι τόσο ωραίο και δεν θα έπρεπε να το στερούμε σε κανέναν. Είναι ένας λόγος πολύ βασικός που αγωνίστηκα γι’ αυτό που αγωνίστηκα. Δεν πρέπει να το στερηθεί κανένας άνθρωπος αυτό, το δικαίωμα.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε για τη μεγάλη αγάπη που κρύβει για τα ταξίδια, ενώ αποκάλυψε ότι έπειτα από έναν πολύ δυνατό χωρισμό, ταξίδεψε με το αυτοκίνητο από τη Θεσσαλονίκη έως το Ελσίνκι.

Μου άρεσαν πολύ τα ταξίδια. Κάθομαι και βλέπω το ιστορικό μου και υπάρχει ένα κενό από το 1997 έως το 2004. Δεν είχα πετάξει πουθενά. Τα αγαπώ πολύ. Έχω κάνει πολλά ταξίδια… Και με το αυτοκίνητο. Έχω πάει στο Ελσίνκι με το αυτοκίνητο και κατέβηκα. Έχω πάει στη Μαδρίτη με το αυτοκίνητο και το άφησα στο αεροδρόμιο. Και από τη Μαδρίτη πέρασα στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης μόνος μου. Το Θεσσαλονίκη – Ελσίνκι το έκανα μόνος μου και το Ελσίνκι – Θεσσαλονίκη με δύο κολλητούς μου. Είχα χωρίσει και είχα νεύρα. Οπότε πήρα το αμάξι και είπα οδηγήσω προκειμένου να μου φύγουνε. Ήμουνα καλύτερα, όμως σκέφτηκα “Ωχ τώρα πρέπει να γυρίσω πίσω”. Ήταν βαρύς ο χωρισμός ανέφερε, μεταξύ άλλων.






Τέλος, ο ηθοποιός αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων, καθώς και στην απόφασή του να μιλήσει ανοικτά για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.

Μια επιλογή έχεις, να είσαι ο εαυτός σου. Θέλω να είμαι ο εαυτός μου, λοιπόν. Να λέω αυτό που πιστεύω, να αγωνίζομαι για αυτό που πιστεύω. Είναι απαραίτητο να το κάνεις. Σου δίνει χαρά και ευκαιρία. Ποιος θα μου πει εμένα να κρυφτώ; Κανένας δεν έχει δικαίωμα να μου πει να κρυφτώ, να σωπάσω. Και σε κάποια φάση σκέφτηκα και λέω “βγαίνεις και τα λες”, δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω. Κι αυτή τη στιγμή για να ψηφιστεί κάτι, βγες και μίλα! είπε, ενώ αναφερόμενος στους επικριτές του, επισήμανε ότι δεν θα σπαταλήσει πολύτιμο χρόνο από τη ζωή του με το να ασχοληθεί μαζί τους.

Νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος να το αντιμετωπίσεις είναι να το γράψεις στα παλιά σου τα παπούτσια. Δεν πρέπει να σπαταλήσεις τον χρόνο σου, η ζωή είναι πολύ μικρή. Έχω περάσει χρόνια να κρύβομαι, να στεναχωριέμαι ή να φοβάμαι για κάποιους. Δεν θα σπαταλήσω ούτε δευτερόλεπτο να συγχιστώ για κάποιον που δεν χωνεύει εμένα κι αυτό που είμαι. Ας μην με χωνεύει, να φτάσει μέχρι τα 100 και να είναι υγιής και ας μην με χωνεύει.

Πιστεύω ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε την λέξη “διαφορετικότητα” αλλά στην ποικιλότητα. Λέμε ότι οφείλουμε να καταλάβουμε την ποικιλότητα. Από ένα σημείο και μετά αισθάνθηκα ότι δεν υπήρχε λόγος να έρχομαι σε αντιπαράθεση! Σταμάτησα την αντιπαράθεση και έλεγα απλώς “υπάρχω” τόνισε.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: