
ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ – ΕΞΕΡΡΑΓΗ ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ – ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΡΗΞΗ – ΓΕΜΙΖΕΙ ΛΑΒΑ Ο ΤΟΠΟΣ
Η ηφαιστειακή δραστηριότητα μετατράπηκε σε παλλόμενες βρύσες λάβας
Μεγάλη έκρηξη έλαβε χώρα στο ηφαίστειο της Αίτνας, στη Σικελία της Ιταλίας.
Μια νέα εκρηκτική φάση βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες το βράδυ από τον νοτιοανατολικό κρατήρα της Αίτνας, με αρχικά εκρηκτική δραστηριότητα από αρκετές οπές που βρίσκονται στην περιοχή της κορυφής του κρατήρα και εκπομπή ροών λάβας προς τα νοτιοανατολικά και νότια.
Η ηφαιστειακή δραστηριότητα μετατράπηκε σε παλλόμενες βρύσες λάβας, οι οποίες έφτασαν σε ύψη 200-300 μέτρων πάνω από τις εκρηκτικές οπές.
Το μοντέλο πρόβλεψης, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας και Αστεροσκοπείο Αίτνας στην Κατάνια, συνεχίζει να δείχνει ότι οποιοδήποτε εκρηκτικό νέφος που θα παραχθεί από τη συνεχιζόμενη δραστηριότητα θα διασκορπιστεί προς Νότο-Νοτιοδυτική κατεύθυνση.
Πηγή
Διαβάστε επίσης:
-
Άτομο έπεσε στις γραμμές του Μετρό στον σταθμό «Ακρόπολη» – Διακοπή στα δρομολόγια
-
Χρόνια πολλά Κατερίνα Καινούργιου: Τα γενέθλια, η ηλικία, το ύψος και ο μεγάλος έρwτας με τον Πάνο Κουτσουμπή
-
Σπύρος Μπιμπίλας: «Σκέφτομαι να βάλω τελεία στην πολιτική μου καριέρα»