
Τρομοκρατική επίθεση σε ορθόδοξη εκκλησία – Τουλάχιστον 15 νεκροί
Συναγερμός σήμανε στην Συρία μετά από τρομοκρατική επίθεση σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Δαμασκό την Κυριακή (22.06.2025).
Η τρομοκρατική επίθεση έγινε στην Ελληνορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία στην Ντουεϊλάα της Δαμασκού, πρωτεύουσας της Συρίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας άνδρας άνοιξε πυρ μέσα στο ναό και στη συνέχεια ακολούθησε έκρηξη βόμβας, η οποία σκότωσε τουλάχιστον 15 ανθρώπους.
Σκληρά βίντεο δημοσιεύθηκαν στα social video και δείχνουν το μακελειό μέσα στην εκκλησία.
Η έκρηξη στην Ντουεϊλάα, στα περίχωρα της Δαμασκού, σημειώθηκε την ώρα που άνθρωποι προσεύχονταν μέσα στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με έδρα τη Βρετανία, αναφέρει ότι τραυματίστηκαν και σκοτώθηκαν 30 άνθρωποι, αλλά ο ακριβής αριθμός δεν είναι σαφής.
Η εκκλησία, που είχε χτιστεί τον 8ο αιώνα και ανακαινίστηκε τον 19ο, υπέστη ζημιές. Ανταποκριτές του ειδησεογραφικού πρακτορείου AFP που βρίσκονταν στο σημείο δήλωσαν ότι η εκκλησία είχε υποστεί ζημιές.
Θρυμματισμένα ξύλα από εξαρτήματα και στασίδια εκτοξεύτηκαν μετά την έκρηξη, εικόνες έπεσαν στο έδαφος ενώ δημιουργήθηκαν και λίμνες αίματος.
???? An eyewitness recounts details of the Mar Elias Church bombing in Damascus…
One of the survivors said:
“One of the attackers entered the church during prayer, opened fire on the worshippers in cold blood, then shouted ‘Allahu Akbar’ and detonated himself in the middle of… https://t.co/P6yhlFtRPV pic.twitter.com/i65OKNRSI3
— Syrian Coast Monitor (@CoastSyrianMoni) June 22, 2025
Ένας αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι ο δράστης μπήκε μέσα και άρχισε να πυροβολεί τους ανθρώπους που ήταν εκεί πριν πυροδοτήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό στο γιλέκο που φορούσε.
????Syria: About 15 killed and about 25 wounded in a suicide attack apparently carried out by an ISIS operative at the Mar Elias Church in Damascus.
Is this what you expect from the Religion of Peace? pic.twitter.com/E5mzWPuWOW
— AbelDebabel (@AbelDebabel5785) June 22, 2025
Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μεταξύ των θυμάτων ήταν και παιδιά.
Οι δυνάμεις ασφαλείας και οι πρώτες βοήθειες έσπευσαν στην εκκλησία και απομακρύνουν τους τραυματίες και τις σορούς.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Συρίας ανακοίνωσε ότι ο καμικάζι που ανατινάχθηκε στην εκκλησία της Δαμασκού ήταν μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Πηγή
Διαβάστε επίσης:
-
Τέλος ο Γιώργος Παπαδάκης – Συγκινεί το «αντίο» των συναδέλφων του
-
Δυστυxώς: Άσxnμα νέα για την Μαρινέλλα
-
«Είμαι σε σχέση με τον…»: Το παραδέχθηκε ο Νίκος Μουτσινάς!