"ΑΘΑΝΑΤΟΣ" Μόλις μαθεύτηκε στην κηδεία του 19χρονου – Τι σκόπευε να κάνει και δεν πρόλαβε

November 28, 2025

"ΑΘΑΝΑΤΟΣ" Μόλις μαθεύτηκε στην κηδεία του 19χρονου – Τι σκόπευε να κάνει και δεν πρόλαβε


Διαφ.

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης, η οικογένεια, φίλοι και συγγενείς αποχαιρέτησαν τον 19χρονο Ραφαήλ Γαλυφιανάκη, ο οποίος σκοτώθηκε σε πεδίο βολής στη Ρόδο μετά από έκρηξη χειροβομβίδας. Η κηδεία τελέστηκε στην Κρήτη, στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου στο Τυμπάκι, τον τόπο καταγωγής του, όπου πλήθος κόσμου βρέθηκε για το τελευταίο αντίο.

Κατά την έξοδο του φέρετρου, η Κρήτη αντήχησε με το «Αθάνατος», ενώ στρατιωτικό άγημα απέτισε τιμές. Στον επικήδειό του, ο πατέρας του άτυχου νεαρού, Μανώλης Γαλυφιανάκης, τόνισε τη σημασία των λίγων ημερών που πέρασαν μαζί στη Ρόδο.

«Αποχαιρετούμε έναν φύλακα της πατρίδας»

Ο Αντισυνταγματάρχης Πυροβολικού Αθανάσιος Τσιρώνης, διοικητής του 95 ΤΥΠΕΘ, αναφέρθηκε στην «καθαρή ψυχή» και το «υψηλό φρόνημα» του Ραφαήλ, επισημαίνοντας ότι τίμησε τον όρκο του μέχρι την τελευταία του πνοή και υπηρέτησε την πατρίδα με γενναιότητα και αξιοπρέπεια.

«Σε κάθε χτύπο από τις καμπάνες που ηχούν πένθιμα, οι καρδιές όλων ραγίζουν. Υπήρξες ένας νέος με όνειρα· όταν το καθήκον σε κάλεσε στάθηκες όρθιος, σταθερός και αφοσιωμένος υπηρετώντας την πατρίδα με γενναιότητα και αξιοπρέπεια», ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Αποχαιρετούμε έναν φύλακα της πατρίδας έναν άνθρωπο που τίμησε τον όρκο του μέχρι την τελευταία του πνοή. Μαζί με τον πόνο, κρατάμε και την υπόσχεση ότι το όνομά σου δε θα χαθεί. Θα θυμόμαστε για πάντα το χαμόγελο, το χαρακτήρα και τη γενναιότητά του».

Στην κηδεία έδωσαν το «παρών» υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί, μεταξύ των οποίων ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο διοικητής Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Αιγαίου, αντιστράτηγος Δημήτριος Βακέντης, και άλλοι διοικητές. Στεφάνια απέστειλαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αθανάσιος Διαβάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με απόφαση του δημάρχου Φαιστού, τα σχολεία του Τυμπακίου όπου φοίτησε ο Ραφαήλ παρέμειναν κλειστά κατά τη διάρκεια της κηδείας, ως ένδειξη πένθους.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: