ΕΚΛΟΓΕΣ: ΤΙ ΒΓΗΚΕ Ο ΘΕΜΗΣ ΣΟΦΟΣ – ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ Η ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΤΣΙΜΤΣΙΛΗ

December 2, 2025
Εκλογές: Τα αποτελέσματα για το Θέμη Σόφο και η συμπαράσταση της Σταματίνας Τσιμτσιλή

ΕΚΛΟΓΕΣ: ΤΙ ΒΓΗΚΕ Ο ΘΕΜΗΣ ΣΟΦΟΣ – ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ Η ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΤΣΙΜΤΣΙΛΗ


Διαφ.

Στο 56% κινήθηκε η συμμετοχή στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας – Τα αποτελέσματα σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη

Ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος είναι οι δύο μονομάχοι που θα διεκδικήσουν στις 7 και 8 Δεκεμβρίου την ηγεσία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.

Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε με 13.835 από τους 24.694 εγγεγραμμένους δικηγόρους να προσέρχονται στις κάλπες, ποσοστό που άγγιξε το 56% και κινήθηκε σε παρόμοια επίπεδα με τις εκλογές του 2021, όταν η συμμετοχή είχε φθάσει το 55%.

Η μάχη για την προεδρία θα δοθεί ανάμεσα στον Δημήτρη Αναστασόπουλο (έλαβε περίπου 22,4%), ο οποίος προέρχεται πολιτικά από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας και διεκδικεί την προεδρία για τρίτη φορά και τον Ανδρέα Κουτσόλαμπρο, πρώτο σε σταυρούς σύμβουλο το 2021 και πρώην πρόεδρο της Ενωσης Εμμίσθων Δικηγόρων, που κατέγραψε επίσης ισχυρή δυναμική με σχεδόν 18,8%.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Μιχάλης Καλατζόπουλος (περίπου 15,4%), ενώ στην τέταρτη ο Θανάσης Καμπαγιάννης με ποσοστό περίπου 14,5%, διατηρώντας δηλαδή το υψηλό για τον χώρο της Αριστεράς ποσοστό των περασμένων εκλογών. Ακολούθησαν ο Αλέξανδρος Μαντζούτσος με ποσοστό περίπου στο 13,4%, ο Θωμάς Καμενόπουλος (7,4%), ο υποψήφιος του ΚΚΕ Αντώνης Αντανασιώτης (4,2%), ενώ ουραγός στην κούρσα ήταν ο Θέμης Σοφός με περίπου 3,2%.

Οι πρώτες δηλώσεις Αναστασόπουλου και Κουτσόλαμπρου

Οι δικηγόροι της Αθήνας κάναμε το πρώτο μεγάλο βήμα για αλλαγή, δήλωσε ο κ. Αναστασόπουλος, με φόντο τα αποτελέσματα της κάλπης.

Για αλλαγή σελίδας στον ΔΣΑ, για ένα νέο παράδειγμα στην εκπροσώπηση μας, που θα χτίζει πάνω σε ό,τι καλό έχει γίνει μέχρι τώρα και θα μας πάει ένα βήμα μπροστά. Το ευχαριστώ είναι λίγο για τους χιλιάδες συναδέλφους που τίμησαν τους συνδυασμούς και εμένα προσωπικά με την προτίμησή τους, δίνοντάς μας μια ισχυρή πλειοψηφία και μια άνετη πρώτη θέση. Τους διαβεβαιώνω ότι θα πράξω καθετί δυνατό για να τιμήσουμε στο έπακρο την εμφατική εμπιστοσύνη τους, πρόσθεσε.

Τους συναδέλφους του ευχαρίστησε και ο κ. Κουτσόλαμπρος. Η συμμετοχή σας απέδειξε ότι υπάρχει θέληση για έναν Σύλλογο πραγματικά ανεξάρτητο, που στέκεται δίπλα στους δικηγόρους και τη Δικαιοσύνη, μακριά από εξουσίες και κομματικές εξαρτήσεις. Δώσαμε έναν αγώνα χωρίς υψηλές δαπάνες, χωρίς αφίσες, μαζικά τηλεφωνήματα ή μηνύματα στα κινητά· έναν αγώνα που οι δικηγόροι επιδοκίμασαν. Αυτό το ήθος μας χαρακτήρισε και θα μας χαρακτηρίζει σε κάθε μας βήμα. Τώρα είναι η στιγμή να προχωρήσουμε μπροστά με διαφάνεια, τόλμη και αποφασιστικότητα, σημείωσε μεταξύ άλλων.

Στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά η κάλπη φέρνει αντιμέτωπους τον νυν πρόεδρο Ηλία Κλάππα (48,3%), που επιδιώκει τη συνέχεια στη διοίκηση του συλλόγου και τον Πολυχρόνη Περιβολάρη (24,3%), που υπήρξε αντίπαλος του πρώτου και στις εκλογές του 2021. Στη Θεσσαλονίκη θα αναμετρηθούν την επόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος Δημήτρης Φινοκαλιώτης (28,3%) και η Μαρία Πρωτοπαπαδάκη (18%).


Πηγή

Διαβάστε επίσης: