
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ: ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΜΠΑΡ
Έκρηξη σημειώθηκε στις πρώτες πρωινές ώρες της Πρωτοχρονιάς σε μπαρ στο γνωστό θέρετρο σκι Κραν – Μοντανά της Ελβετίας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.
Όπως δήλωσε ο Γκαετάν Λατόν, εκπρόσωπος της αστυνομίας του καντονιού Βαλέ, η έκρηξη έγινε άγνωστης αιτίας. «Υπάρχουν πολλοί τραυματίες και αρκετοί νεκροί», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι αρχές δεν μπορούν προς το παρόν να δώσουν ακριβή αριθμό θυμάτων.
Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στη 01:30 τοπική ώρα (02:30 ώρα Ελλάδας) στο μπαρ Le Constellation, όπου πλήθος τουριστών γιόρταζε την αλλαγή του χρόνου. Βίντεο που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν φλεγόμενο κτήριο και σωστικά συνεργεία να επιχειρούν στον χώρο, ενώ επικρατεί πανικός.
Εικάζεται ότι η έκρηξη προκλήθηκε από πυροτεχνήματα
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Blick αναφέρει ότι η πυρκαγιά ίσως προκλήθηκε από πυροτεχνήματα κατά τη διάρκεια συναυλίας, ωστόσο η αστυνομία τονίζει ότι η αιτία παραμένει άγνωστη.
Το Κραν – Μοντανά, πολυτελές θέρετρο στις Ελβετικές Άλπεις, βρίσκεται περίπου δύο ώρες από τη Βέρνη. Στο μπαρ βρίσκονταν πάνω από 100 άτομα τη στιγμή της έκρηξης. Οι Αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή και έχουν επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, ενώ στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις με ελικόπτερα. Έχει επίσης δημιουργηθεί τηλεφωνική γραμμή για τους συγγενείς των θυμάτων.
Πηγή
Διαβάστε επίσης:
-
Η ιστορία της Eιρήνης Ψαλίδα θα μπορούσε να είναι μια από δεκάδες χιλιάδες ιστορίες νέων Ελλήνων που κάνουν ένα τυπικό μεταπτυχιακό στο εξωτερικό: θα σπούδαζε, θα δούλευε λίγο, θα μάζευε εμπειρίες και μετά θα επέστρεφε στην Ελλάδα αλλά… – Στο 1ο σχόλιο
-
Αγγελική Λάμπρη: Η κόρη της είναι κυριολεκτικά παιδί του Παρά πέντε. Μαντεύεις ποιος είναι ο μπαμπάς της και ποιοι οι νονοί της;
-
Η ιστορία της Eιρήνης Ψαλίδα θα μπορούσε να είναι μια από δεκάδες χιλιάδες ιστορίες νέων Ελλήνων που κάνουν ένα τυπικό μεταπτυχιακό στο εξωτερικό: θα σπούδαζε, θα δούλευε λίγο, θα μάζευε εμπειρίες και μετά θα επέστρεφε στην Ελλάδα αλλά… – Στο 1ο σχόλιο