Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο για την απώλεια γνωστού δημοσιογράφου

February 2, 2026

Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο για την απώλεια γνωστού δημοσιογράφου


Διαφ.

Βαρύ είναι το κλίμα στον χώρο των ελληνικών ΜΜΕ μετά την είδηση του θανάτου του δημοσιογράφου Νάκης Ιωαννίδης.

Ο εκλιπών έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, προκαλώντας συγκίνηση σε συναδέλφους, φίλους και όσους συνεργάστηκαν μαζί του στη μακρά επαγγελματική του πορεία.

Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε επίσημα η ΕΣΗΕΑ, με ανακοίνωση που επιβεβαιώνει την απώλεια ενός ανθρώπου που υπηρέτησε τη δημοσιογραφία επί δεκαετίες. Η είδηση διαδόθηκε γρήγορα στον δημοσιογραφικό κόσμο, προκαλώντας κύμα συλλυπητηρίων και αναφορών στο έργο και την προσωπικότητά του.

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΑ αναφέρει χαρακτηριστικά:
“Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του Στυλιανού – Γαϊτάνου (Νάκη) Ιωαννίδη, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 83 ετών.”

Ο Νάκης Ιωαννίδης υπήρξε μια γνώριμη και σεβαστή μορφή στον χώρο της ενημέρωσης. Η πορεία του συνδέθηκε με μια εποχή όπου η δημοσιογραφία στηριζόταν στο ρεπορτάζ, την προσωπική έρευνα και τη συνέπεια απέναντι στον αναγνώστη. Συνάδελφοί του κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων, αλλά με ξεκάθαρη επαγγελματική στάση.

Η απώλειά του αφήνει ένα εμφανές κενό, όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο για όσους τον γνώρισαν, αλλά και συμβολικά για τον δημοσιογραφικό κλάδο. Σε μια περίοδο όπου τα ΜΜΕ αλλάζουν ραγδαία, η γενιά δημοσιογράφων που υπηρέτησε με σταθερές αρχές την ενημέρωση γίνεται ολοένα και πιο σπάνια.

Η κηδεία και περισσότερες λεπτομέρειες για τον αποχαιρετισμό του αναμένεται να γίνουν γνωστές το επόμενο διάστημα. Ο δημοσιογραφικός κόσμος, πάντως, αποχαιρετά έναν από τους ανθρώπους που άφησαν το δικό τους αποτύπωμα στην ελληνική ενημέρωση.

Ούτε εξιτήριο, ούτε δελτίο: Μόλις μαθεύτηκε για την υγεία της Σίας Κοσιώνη

Πολύ πιο σοβαρά από ό,τι θα περίμενε κανείς είναι τα πράγματα για τη Σία Κοσιώνη η οποία συνεχίζει να νοσηλεύεται για δεύτερη εβδομάδα σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Η παρουσιάστρια ειδήσεων του ΣΚΑΪ η οποία προσβλήθηκε από πνευμονιόκοκκο και χρειάστηκε να νοσηλευτεί ακόμα και στην μονάδα εντατικής θεραπείας προκειμένου να αντιμετωπιστεί σωστά η κατάστασή της, εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται σε κανονικό θάλαμο όμως δεν προβλέπεται να πάρει εξιτήριο άμεσα.

Όπως αποκάλυψε η Ελένη Πολυκάρπου στην εκπομπή Super Κατερίνα, αν και είναι πολύ καλύτερα στην υγεία της, θα πρέπει να παραμείνει στο νοσοκομείο για ιατρικούς λόγους και θα βγει μόνο όταν πάρει το πράσινο φως από τους θεράποντες γιατρούς της.

Όπως ακούστηκε στην ίδια εκπομπή μάλιστα, μετά το εξιτήριό της, η Σία Κοσιώνη θα χρειαστεί και ένα διάστημα να μείνει στο σπίτι για πλήρη ανάρρωση και ξεκούραση και έτσι θα κάνουμε αρκετές μέρες ακόμα να τη δούμε στο πόστο της στο κανάλι να παρουσιάζει τι ειδήσεις της ημέρας.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ: Η ΣΙΑ ΚΟΣΙΩΝΗ ΒΓΗΚΕ ΑΠ ΤΗ ΜΕΘ ΑΛΛΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ

Νεότερη ενημέρωση για την υγεία της Σίας Κοσιώνη
Νεότερα για την κατάσταση της υγείας της Σίας Κοσιώνη έδωσε ο Γιώργος Λιάγκας μέσα από την εκπομπή Το Πρωινό. Η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων νοσηλεύεται για 9η ημέρα σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, μετά από σοβαρή επιπλοκή της γρίπης που εξελίχθηκε σε πνευμονία από πνευμονιόκοκκο.

Η περιπέτεια της υγείας της ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη, όταν η κατάστασή της επιδεινώθηκε και κρίθηκε αναγκαία η άμεση εισαγωγή της στο νοσοκομείο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η λοίμωξη και να παρακολουθείται στενά η αναπνευστική της λειτουργία.

Η νοσηλεία στη ΜΕΘ και η μεταφορά σε θάλαμο
Η Σία Κοσιώνη εισήχθη αρχικά στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όχι διασωληνωμένη, αλλά για αυξημένη ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα. Οι γιατροί έκριναν ότι η κατάσταση απαιτούσε συνεχή παρακολούθηση, ώστε να αντιμετωπιστεί έγκαιρα οποιαδήποτε επιπλοκή.

Μετά από ολιγοήμερη παραμονή στη ΜΕΘ και καθώς ανταποκρίθηκε θετικά στη θεραπεία, η παρουσιάστρια μεταφέρθηκε σε συμβατικό θάλαμο πνευμονολογικής κλινικής. Εκεί συνεχίζεται η νοσηλεία της, με στόχο τη σταδιακή αποκατάσταση της αναπνευστικής της λειτουργίας.

Γιατί καθυστερεί το εξιτήριο
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Γιώργος Λιάγκας στον αέρα της εκπομπής, το εξιτήριο της Σίας Κοσιώνη δεν αναμένεται άμεσα. Όπως χαρακτηριστικά είπε, η πλήρης επαναφορά μετά από σοβαρή πνευμονία απαιτεί χρόνο και υπομονή.

Ο ίδιος, μιλώντας από προσωπική εμπειρία, τόνισε ότι η αποκατάσταση των πνευμόνων είναι μια μακρά διαδικασία. Ανέφερε πως και ο ίδιος χρειάστηκε μήνες για να συνέλθει, περιγράφοντας πόσο δύσκολη ήταν ακόμη και η παραμικρή σωματική προσπάθεια, όπως το περπάτημα ή το ανέβασμα σκάλας. Υπογράμμισε ότι, σε τέτοιες περιπτώσεις, απαιτείται ειδική αναπνευστική γυμναστική και χρόνος ώστε οι πνεύμονες να επανέλθουν σε φυσιολογική λειτουργία.

Πότε αναμένεται η επιστροφή της
Ο Γιώργος Λιάγκας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει η Σία Κοσιώνη στο δελτίο ειδήσεων την επόμενη εβδομάδα, καθώς προτεραιότητα έχει η πλήρης ανάρρωσή της. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Τάσος Τεργιάκης, ο οποίος συμπλήρωσε πως το πότε θα λάβει εξιτήριο παραμένει άγνωστο και σίγουρα δεν θα συμβεί μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες.

Η γενική εικόνα, πάντως, παραμένει σταθερή και βελτιωμένη, με τους γιατρούς να παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της υγείας της, ώστε να επιστρέψει στις επαγγελματικές της υποχρεώσεις μόνο όταν θα είναι απολύτως έτοιμη.

Nεκρή αγαπημένη τραγουδίστρια του «The Voice»

Τραγουδίστρια του The Voice πέθανε έπειτα από δάγκωμα φιδιού στον ύπνο της. Η κοπέλα παρόλο που έσπευσε στο κοντινότερο νοσοκομείο, δυστυχώς δεν τα κατάφερε.
Φρικτό θάνατο βρήκε μια 26χρονη τραγουδίστρια που εμφανίστηκε στην τρίτη σεζόν του The Voice στη Νιγηρία. Η Ifunanya Nwangene πέθανε μετά από θανατηφόρο δάγκωμα φιδιού στον ύπνο της.

Η είδηση του θανάτου της
Η πρώην τραγουδίστρια του The Voice στη Νιγηρία ήταν μέλος της Χορωδίας Amemuso και ο μουσικός διευθυντής της χορωδίας Sam Ezugwu δημοσίευσε μια δήλωση στο Facebook επιβεβαιώνοντας την τραγική είδηση. «Με θλίψη, ανακοινώνουμε τον θάνατο της Ifunanya Nwangene Nanyah» αναφέρει η ανακοίνωση της χορωδίας.

Η Nwangene κοιμόταν στο διαμέρισμά της στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας, Αμπούτζα, όταν ξύπνησε από έναν πόνο στο πόδι της. Η νεαρή τραγουδίστρια έσπευσε σε μια τοπική κλινική, η οποία όμως δεν διέθετε το αντίδοτο για το δηλητήριο του δαγκώματος, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Τραγωδίστρια του «The Voice» πέθανε από δάγκωμα φιδιού

«Ενώ προσπαθούσαν να τη σταθεροποιήσουν, δεν μπορούσε να μιλήσει, αλλά επικοινωνούσε με κινήσεις των χεριών. Δυσκολευόταν να αναπνεύσει», ανέφερε ο Ezugwu στο μέσο. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται, το νοσοκομείο διέθετε μόνο μία από τις δύο απαιτούμενες δόσεις αντιδότου, και ο Ezugwu έφυγε για να βρει τη δεύτερη.

Ωστόσο, η κοπέλα πέθανε προτού εκείνος επιστρέψει. Αξιωματούχοι βρήκαν στο διαμέρισμα της Nwangene δύο φίδια. Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media, ακούγεται κάποιος να φωνάζει: «Είναι κόμπρα», καθώς τα φίδια απομακρύνονταν από το σπίτι της τραγουδίστριας.

ΘΡΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΝΑ: «ΕΦΥΓΕ» ΤΟΣΟ ΝΕΑ

Βαρύ πένθος έχει σκεπάσει τη Ναύπακτο μετά την είδηση του θανάτου της Βάνας Πέτρου, μιας γυναίκας που άφησε το δικό της ξεχωριστό αποτύπωμα στις καρδιές όσων τη γνώρισαν. Έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 31 Ιανουαρίου, έπειτα από σκληρή μάχη που έδωσε με αξιοπρέπεια, σκορπίζοντας θλίψη σε συγγενείς, φίλους και γνωστούς.

Η Βάνα ήταν μητέρα δύο κοριτσιών και τα τελευταία χρόνια ζούσε στις Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με τις κόρες της. Άνθρωπος δοτικός, με αγάπη για τον συνάνθρωπο, είχε μείνει χαραγμένη στη μνήμη των συμμαθητών της από το 2ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου ως «το κορίτσι με το χαμόγελο».

Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας
Το περασμένο καλοκαίρι, η Βάνα βρέθηκε στην Ελλάδα με αφορμή τις προετοιμασίες για τον επικείμενο γάμο της μίας κόρης της, ο οποίος θα τελούνταν τον Αύγουστο. Η οικογενειακή χαρά, ωστόσο, μετατράπηκε ξαφνικά σε τραγωδία ύστερα από σοβαρό ατύχημα. Η είδηση πάγωσε την τοπική κοινωνία της Ναυπάκτου, η οποία στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της ίδιας και της οικογένειάς της.

Παρά τον γενναίο αγώνα που έδωσε, η Βάνα δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Έφυγε «με το χαμόγελο», αφήνοντας πίσω της βαθιά θλίψη αλλά και το παράδειγμα μιας γυναίκας που πάλεψε μέχρι τέλους.

Η Ναύπακτος αποχαιρετά έναν αγαπημένο άνθρωπο που άφησε το δικό του φως στις ζωές όσων τη γνώρισαν. Αποχαιρετά μια μητέρα, μια φίλη, έναν άνθρωπο που αγαπήθηκε όσο λίγοι. Η κηδεία της θα τελεστεί την Πέμπτη στη Ναύπακτο.

Screenshot


Πηγή

Διαβάστε επίσης: