
ΕΚΤΑΚΤΟ: ΤΕΛΟΣ Η ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ
Η απόφαση της Μαρίας Καρυστιάνου να κατέβει στην ενεργό πολιτική ιδρύοντας το δικό της κόμμα δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες σε μερίδα του κοινού. Ήταν πάρα πολλοί εκείνοι που στο πρόσωπό της είδαν τη γυναίκα που θα μπορούσε να σπάσει την κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και να διεκδικήσει ακόμα και την πρωτιά. Τον τελευταίο καιρό, όμως, μετά τα απανωτά αυτογκόλ της Μαρίας Καρυστιάνου, η «μητέρα των Τεμπών» δείχνει να χάνει τη δυναμική που είχε στο ξεκίνημα.
Η στρατηγική απέναντι στο «Φαινόμενο Καρυστιανού»
Στο Μέγαρο Μαξίμου, έχουν γίνει πολλές συσκέψεις για να καθοριστεί η τακτική απέναντί της. Μετά από εισηγήσεις των επικοινωνιολόγων, κατέληξαν πως ο καλύτερος τρόπος να την αντιμετωπίσουν είναι η σιωπή. Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι αν απαντήσει δημόσια ή επιτεθεί στη Μαρία Καρυστιάνου, θα την ενισχύσει πολιτικά και θα τη βοηθήσει να γίνει πιο συμπαθής. Έτσι, η στρατηγική είναι να σχολιάζονται οι κινήσεις της όσο το δυνατόν λιγότερο.
Πλέον, στο κυβερνητικό επιτελείο θεωρούν ότι τον ρόλο της αντιπολίτευσης προς την Καρυστιάνου θα τον παίξουν τα κόμματα της αριστεράς (τα οποία σύμφωνα με το Μαξίμου την ανέδειξαν).
Γιατί δεν θα φτάσει ως τις εκλογές
Δεν είναι λίγοι όσοι εντός Μαξίμου πιστεύουν πως τελικά η Καρυστιανού δεν θα φτάσει καν στις εκλογές. Εκτιμούν πως κάθε φορά που τοποθετείται δημόσια για εθνικά, οικονομικά ή άλλα γενικά θέματα (πέρα από την τραγωδία των Τεμπών) χάνει έδαφος, καθώς εκτίθεται στα μάτια των πολιτών που την πίστεψαν.
Το βασικό λάθος της, κατά την ανάλυση τους, είναι ότι δεν περίμενε να ανακοινώσει την κάθοδό της την τελευταία στιγμή για να πετύχει τον απόλυτο αιφνιδιασμό και να περιορίσει σημαντικά το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τα λάθη της οι πολιτικοί της αντίπαλοι. Θεωρούν πως το μεγάλο χρονικό περιθώριο έως τις εκλογές θα οδηγήσει σε νέα αυτογκόλ, τα οποία θα διαλύσουν πλήρως τη δυναμική της. Και η ίδια, σύμφωνα με την εκτίμησή τους, όταν δει ότι τα ποσοστά της πέφτουν σημαντικά δεν θα ρισκάρει να κατέβει στις εκλογές.
Δεν κάνει πίσω η Καρυστιανού
Από την άλλη, άνθρωποι του περιβάλλοντός της τονίζουν ότι η Μαρία Καρυστιάνου δέχεται πόλεμο από μερίδα των ΜΜΕ που επιχειρούν να διαστρεβλώσουν τα λόγια της για να την εκθέσουν, επειδή βλέπουν ότι παίρνει σημαντικά ποσοστά από τα κόμματα τα οποία εκείνα στηρίζουν. Στο στρατόπεδο της Καρυστιανού θεωρούν πως ο λαός βλέπει τι γίνεται και θα τη στηρίξει μέχρι τέλους, μέχρι τις κάλπες. Θεωρούν μάλιστα δεδομένο ότι η Μαρία Καρυστιανού θα κατέβει στις εκλογές και θα πάρει ένα σημαντικό μερίδιο της εκλογικής πίτας.
ΣΥΓΚΥΒΕΝΡΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ; ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΝΤΕ ΓΚΡΕΣ
Από τη μέρα που η Μαρία Καρυστιανού αποφάσισε να αναμειχθεί ενεργά στην πολιτική σκηνή, έχει προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο σε αρκετά κόμματα, τα οποία βλέπουν να χάνουν σταθερά μερίδιο από τη δημοσκοπική πίτα. Όλοι περιμένουν με αγωνία την επίσημη ανακοίνωση του νέου της σχηματισμού για να απαντηθούν τα ερωτήματα για το όνομά του, αλλά και για το ποιος θα τεθεί τελικά επικεφαλής.
Τα σενάρια
Τις τελευταίες ώρες ακούγεται έντονα ένα όνομα που δικαιολογημένα θεωρείται… βόμβα. Αυτό του Παύλου Ντε Γκρες. Όλα ξεκίνησαν ύστερα από μια ανάρτηση του Νίκου Καραχάλιου, πρώην συνεργάτη της Μαρίας Καρυστιανού, με τον οποίο είχαν ένα επεισοδιακό διαζύγιο. Ο Καραχάλιος έκανε λόγο για πιθανή κάθοδο του Παύλου Ντε Γκρες στην πολιτική σκηνή με το κόμμα Καρυστιανού, σημειώνοντας ότι ίσως αυτός να είναι τελικά η μεγάλη της έκπληξη.
Η συνέντευξη του Παύλου Ντε Γκρες
Ο Παύλος Ντε Γκρες παραχώρησε συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου, (η οποία θα προβληθεί την Πέμπτη από τον ANT1) και απάντησε ανοιχτά για το ενδεχόμενο να πολιτευτεί. Με αφορμή τη συγκεκριμένη συνέντευξη λοιπόν ο κ. Καραχάλιος έκανε μια ανάρτηση στα social media που συζητήθηκε πολύ:
«Βόμβα από Ντε Γκρες. Ο Παύλος, σε συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου (θα προβληθεί την πέμπτη), αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πολιτευτεί με κάποιο κόμμα. Λέτε τελικά να βρέθηκε ο ηγέτης που έψαχνε η Μαρία; Το απολυτο “παντρεμα” το εγκρινει +ο Σουρλας?».
Η αλήθεια για τον αρχηγό του κόμματος Καρυστιανού
Ωστόσο, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του instanews.gr, δεν υπάρχει περίπτωση ο Ντε Γκρες να τεθεί επικεφαλής στο κόμμα της Καρυστιανού. Το ενδεχόμενο ακόμη και απλής συνεργασίας συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες πόσω μάλλον το σενάριο όχι μόνο να συνεργαστούν, αλλά να τεθεί και επικεφαλής του νέου κόμματος.
Το επικρατέστερο σενάριο, λοιπόν, είναι η ίδια η Μαρία Καρυστιανού να τεθεί επικεφαλής του νέου πολιτικού κινήματος, μέσα από ψήφο των πολιτών που θα αποτελούν και τη βάση του κόμματος.
Πηγή
Διαβάστε επίσης:
-
Τραγωδία: Μητέρα δύο παιδιών η 59χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο
-
Το 2026 ανήκει σε αυτά τα τέσσερα ζώδια – Θα τα κερδίσουν όλα μέχρι το τέλος του έτους
-
Τα είπε όλα ο Ευαγγελάτος για την Λόρα: «Λέγαμε βλακείες για το κορίτσι…»