
Κόκκινος συναγερμός: Η αφρικανική σκόνη «έπνιξε» τη χώρα
Ένα έντονο κύμα αφρικανικής σκόνης έχει επηρεάσει σημαντικά περιοχές της χώρας, μετατρέποντας το τοπίο σε ένα σκηνικό που θυμίζει περισσότερο έρημο παρά άνοιξηστην Ελλάδα. Η Κρήτη και οι Κυκλάδες βρίσκονται στο επίκεντρο του φαινομένου, με την εικόνα να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή αλλά και ανησυχητική.
Αποπνικτική ατμόσφαιρα, προβλήματα και προειδοποιήσεις
Από το απόγευμα της Τετάρτης, η συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα αυξήθηκε αισθητά, δημιουργώντας ένα πυκνό πέπλο που καλύπτει τον ουρανό και περιορίζει την ορατότητα. Οι αποχρώσεις του ουρανού και του περιβάλλοντος έχουν αλλάξει, δίνοντας μια χαρακτηριστική πορτοκαλί-κιτρινωπή εικόνα, που έχει προκαλέσει έντονη αίσθηση στους κατοίκους αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, πίσω από την εντυπωσιακή αυτή εικόνα κρύβεται ένας σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Οι συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων έχουν φτάσει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι τέτοιες τιμές μπορούν να επηρεάσουν άμεσα την αναπνευστική λειτουργία, ειδικά σε ευπαθείς ομάδες.
Οι αρχές καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, περιορίζοντας τις άσκοπες μετακινήσεις και αποφεύγοντας την έκθεση σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα για άτομα με άσθμα, αλλεργίες ή άλλα αναπνευστικά προβλήματα. Παράλληλα, συστήνεται η χρήση μάσκας σε περιπτώσεις που η έκθεση είναι αναπόφευκτη, καθώς και η διατήρηση κλειστών παραθύρων στους εσωτερικούς χώρους.
Πηγή
Διαβάστε επίσης:
-
Χαμός με αυτά που είπε σήμερα ο Λάκης Λαζόπουλος για τον Νίκο Μάνεση
-
Βασίλης Καπερνάρος: Άγνωστοι έβαλαν εκρηκτικό μηχανισμό στο γραφείο του
-
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: ΔΥΝΑΤΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ – ΣΕ ΠΑΝΙΚΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ