
ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Ελληνόκτητο πλοίο δέχθηκε επίθεση στα Στενά του Ορμούζ – Δυστυχώς έχουμε…
Το ελληνόκτητο πλοίο «Epaminondas», υπό σημαία Λιβερίας, είναι το πλοίο που δέχθηκε επίθεση τα ξημερώματα από σκάφος των Φρουρών της Επανάστασης.
Το περιστατικό κατεγράφη περίπου 15 ναυτικά μίλια από τις ακτές του Ομάν στις 3:55 τα ξημερώματα και είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν σημαντικές ζημιές στη γέφυρά του πλοίου -που μεταφέρει κοντέινερ.
Ιράν: Αναφορές για επίθεση με πυρά σε εμπορικό πλοίο ανοικτά του Ομάν
Το πλοίο φέρεται να είχε λάβει έγκριση για να διασχίσει τα Στενά του Ορμούζ. Εξετάζεται, όμως, η γνησιότητα του μηνύματος έγκρισης διέλευσης.
EKTAKTO: Χτυπήθηκε ελληνόκτητο πλοίο ΤΩΡΑ
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι ναυτικοί στη Μέση Ανατολή, καθώς, σύμφωνα με τη βρετανική υπηρεσία UK Maritime Trade Operations (UKMTO), 13 πλοία έχουν δεχθεί επιθέσεις από την έναρξη της σύγκρουσης στο Ιράν.
Νωρίτερα σήμερα, τρία πλοία δέχθηκαν πλήγματα στα Στενά του Ορμούζ, ένα εκ των οποίων είναι ελληνόκτητο.
Πρόκειται για το «Star Gwyneth» που ανήκει στη ναυτιλιακή εταιρεία Star Bulk.
Από την επίθεση προκλήθηκαν ζημιές στο κύτος του πλοίου, ενώ δεν φαίνεται να υπήρξαν τραυματίες.
Πηγή
Διαβάστε επίσης:
-
ΕΛΛΑΔΑ Αποκαλύφθηκε ποιος στα αλήθεια είναι ο πατέρας της Μυρτούς – Γιατί όλη η Κεφαλονιά έχει στην «μπούκα»
-
Κεφαλονιά: Ποια είναι η Ράνια που απειλούσε ο 23χρονος φίλος της Μυρτούς να σkοτώσει
-
Αδιανόητη ασέβεια στην εκπομπή του Λιάγκα προς τον πατέρα της Μυρτούς: «Εσύ δεν πήρες χαμπάρι ότι θέλανε να βγάλουν την κόρη σου στο κλαρί;»