Γιώργος Παπαδάκης: Μόλις μαθεύτnκε για την γυναίκα του 40 μέρες μετά τον θάνατό του

February 20, 2026

Γιώργος Παπαδάκης: Μόλις μαθεύτnκε για την γυναίκα του 40 μέρες μετά τον θάνατό του


Διαφ.

Πάνω από ένας μήνας συμπληρώθηκε από την ημέρα που ο «πατριάρχης» της πρωινής ζώνης, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, βυθίζοντας το Πανελλήνιο αλλά και την οικογένειά του στο πένθος

Τραγική φιγούρα όλου αυτού του διαστήματος είναι η σύζυγός του, Τίνα Παπαδέλη, η οποία διατηρεί, όπως πάντα, χαμηλό προφίλ μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Παρότι πολλοί εκπρόσωποι των media την προσκαλούν να μιλήσει και να εμφανιστεί σε κάποιες εκπομπές, εκείνη έχει πάρει μια σημαντική απόφαση. Να βιώσει μόνη της το πένθος σε μια προσπάθεια να γιατρέψει τις πληγές της και να σταθεί ξανά στα πόδια της. «Θέλει να βιώσει μόνη της το πένθος, άλλωστε πάντα δεν επιδίωξε τη δημοσιότητα», δηλώνει φιλικό της πρόσωπο.

Η Τίνα Παπαδέλη ξέρει καλά πως ο Γιώργος Παπαδάκης θα ήθελε να τη δει ξανά να χαμογελά, αφού πάντοτε ήταν για εκείνον το «κοριτσάκι» του, όπως την αποκαλούσε. Είναι γνωστό άλλωστε πως πίσω από τα φώτα και τους ρυθμούς της καθημερινής επικαιρότητας, ο Γιώργος Παπαδάκης έβαζε πάντα σε πρώτη θέση την οικογένειά του.

Στο πλευρό του, σε όλη τη διαδρομή, βρισκόταν η Τίνα Παπαδέλη, με την οποία γνωρίστηκε στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του ΑΝΤ1. Από την πρώτη στιγμή, η σχέση τους χαρακτηρίστηκε από τρυφερότητα, αμοιβαία φροντίδα και αίσθημα ασφάλειας. Παντρεύτηκαν το 1993 και έκτοτε μοιράστηκαν μια ζωή γεμάτη αγάπη, στήριξη αλλά και προκλήσεις. Ο Γιώργος είχε μιλήσει με τρυφερότητα για τη γνωριμία τους, λέγοντας: «Την Τίνα εδώ τη γνώρισα. Ήταν δημοσιογράφος του ΑΝΤ1…», είχε αποκαλύψει ο Γιώργος Παπαδάκης. Ενώ, είχε συμπληρώσει: «Όταν, λοιπόν, αποφασίσαμε να παντρευτούμε, πήγα στο γραφείο του Μίνωα Κυριακού και του είπα “Θυμάσαι τι μου είχες πει κάποτε; Να την προσέχω”. Θα το κάνω για τα επόμενα χρόνια της ζωής μου».

Τρεις μήνες μάλιστα πριν τον θάνατο του Γιώργου η Τίνα Παπαδέλη σε μια σπάνια εξομολόγησή της είχε δηλώσει για εκείνον: «Τον Γιώργο τον χαρακτήριζε ένα πείσμα, που για μένα είναι πολύ σημαντικό και είναι μάθημα ζωής. Η αφοσίωσή του στη δουλειά είναι κάτι το τρομακτικό. Κάνει εκπομπή, όπως την έκανε την πρώτη μέρα. Το δεύτερο είναι η ακεραιότητά του, κάτι για το οποίο τον θαυμάζω απεριόριστα. Δεν έχει πάρει χρήματα ποτέ, δεν έχει συνδιαλλαγεί περίεργα με κανέναν. Το άλλο που θαυμάζω στον Γιώργο είναι ο αυθορμητισμός του. Είναι ακέραιος αυτός. Είναι ένας αυθεντικός άνθρωπος και πολλοί τον χαρακτηρίζουν λαϊκιστή, κάτι που θεωρώ ότι ήταν άδικο. Ο Γιώργος εξέφρασε τον μέσο Έλληνα. Ένα μέσο Έλληνα».

«Το μέλλον μας το σκέφτομαι ονειρικά. Σκέφτομαι ότι θα κάνουμε όλα αυτά τα πράγματα που δεν κάναμε μαζί. Ένα ταξίδι, που μας έλειψε πολύ, ένα καλοκαίρι που να μην γίνει καλοκαίρι… Σε κάποιες χώρες δεν πας πάντα το καλοκαίρι. Αυτό θα ήθελα να κάνουμε. Δεν μου έλειπαν πράγματα, έκανε τα πάντα ο Γιώργος για να είμαστε ευχαριστημένοι όλοι στην οικογένεια. Από εκείνον πήγαμε στα μεγάλα πράγματα. Δεν μπορούσε ποτέ να πάει ένα σινεμά ή ένα θέατρο, κουρασμένος. Αυτά θα τα ζήσουμε τώρα, που είμαστε οι δυο μας και που έχουν μεγαλώσει και τα παιδιά μας». Δυστυχώς όμως αυτό το όνειρο της Τίνας δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, καθώς το νήμα της ζωής του Γιώργου Παπαδάκη κόπηκε ξαφνικά.

Από τον γάμο τους απέκτησαν δύο γιους, που συμπαραστέκονται στην Τίνα Παπαδέλη με κάθε τρόπο σε αυτό το δύσκολο διάστημα του πένθους. Ο Ιάσονας ακολούθησε τον δρόμο του ραδιοφώνου και της μουσικής, ενώ ο Φοίβος, έχοντας σπουδάσει δημοσιογραφία στο ΕΚΠΑ, επέλεξε να δραστηριοποιηθεί στον ίδιο επαγγελματικό χώρο με τον πατέρα του. Αυτό ωστόσο που αποτελεί πηγή ζωής για την Τίνα Παπαδέλη, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι άλλο από τα δύο εγγόνια του Γιώργου Παπαδάκη, τα οποία ο ίδιος λάτρευε. Είναι γνωστό πως ο Γιώργος Παπαδάκης είχε κάνει έναν ακόμη γάμο, από τον οποίο είχε ακόμα έναν γιο, τον Κωνσταντή. Ο τελευταίος μάλιστα ο οποίος τον είχε κάνει δύο φορές παππού. «Ο Κωνσταντής μου έχει κάνει και δύο εγγονάκια. Είναι ένα φοβερά ήπιο παιδί. Είναι το παιδί μου από τον πρώτο μου γάμο, καταπληκτικός. Είμαστε πολύ δεμένοι και οι τέσσερίς μας. Τα τρία αγόρια κι εγώ. Έρχεται από πίσω η νέα φουρνιά, ο Γιώργος μου και ο Αλέξανδρος, τα δύο εγγονάκια μου», είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξή του ο Γιώργος Παπαδάκης.

Η Τίνα Παπαδέλη, που έχει άριστες σχέσεις με τα εγγόνια του Γιώργου, μετά τον χαμό του φροντίζει να τα επισκέπτεται σε κάθε ευκαιρία. Όταν βρίσκεται κοντά τους, αισθάνεται πιο έντονα από ποτέ την παρουσία του Γιώργου στη ζωή της. «Αυτό της δίνει μεγάλη δύναμη και παρηγοριά», δηλώνει πρόσωπο από το στενό περιβάλλον της οικογένειας.

Πλέον, χωρίς τον Γιώργο Παπαδάκη στη ζωή της, η σύζυγός του αφιερώνει όλον της τον χρόνο στην οικογένεια και στους δικούς της ανθρώπους. Η καθημερινότητά της πλέον περιστρέφεται γύρω από τα παιδιά της και μαζί τους βρίσκει δύναμη. Κάθε γέλιο των εγγονών, κάθε μικρή στιγμή μαζί τους είναι για εκείνη σαν φως μέσα στο σκοτάδι της απώλειας, ένα παράθυρο στη χαρά και την ελπίδα. Οι επισκέψεις στα εγγόνια του Γιώργου Παπαδάκη δεν είναι απλώς ένα καθήκον· είναι η σύνδεσή της με τη μνήμη του συζύγου της και με την αγάπη που τους ένωνε όλους.

«Ο Γιώργος Παπαδάκης είχε χρόνια…» – Οι αποκαλύψεις του προσωπικού του γιατρού

Στη ραδιοφωνική εκπομπή του Σπύρου Λάμπρου και της Άννας Σταματιάδου, στον AlphaRadio 989, μίλησε ο προσωπικός γιατρός του Γιώργου Παπαδάκη, Σωτήρης Αδαμίδης.

«Τον είχα εξετάσει πάρα πολλές φορές τον Γιώργο Παπαδάκη. Είχε πολύ σοβαρά θέματα με το αναπνευστικό του, που δεν φαινόταν σε εσάς προς τα έξω. Εμείς όμως το είχαμε ζήσει πολλά χρόνια. Είχε μία χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, υπήρχαν και προβλήματα που έκαναν την καθημερινότητά του πιο δύσκολη.

Παρά ταύτα, η χρόνια νόσος από την οποία υπέφερε και για την οποία νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο αρκετές φορές, ήταν εκείνη που δυσκόλευε πολλές φορές την συνολική του εικόνα. Άκουγε, αλλά όχι απόλυτα. Βοηθούσε η σύζυγός του, η Τίνα. Ήταν με την καλή έννοια, το καρφί» ανέφερε αρχικά ο κ. Αδαμίδης.

«Ο Γιώργος Παπαδάκης είχε μία γλυκύτητα ως άνθρωπος που μπορούσε να σε δυσκολέψει για να είσαι αυστηρός μαζί του. Πριν λίγες ημέρες μου είχε πει ότι θα έρθει για έναν έλεγχο, αλλά τελικά δεν προλάβαμε» συμπλήρωσε.

Ο Γιώργος Παπαδάκης έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 4 Ιανουαρίου μετά από οξύ έμφραγμα. Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής της εκπομπής, «Καλημέρα Ελλάδα» μαζί τη Λίτσα Πατέρα ήταν από τα πρώτα πρόσωπα της ιδιωτικής τηλεόρασης τα οποία γνώρισαν μεγάλη επιτυχία μέσα από την πρωινή ζώνη.

Γιώργος Παπαδάκης: Συγκινεί το μήνυμα της συντρόφου του γιου του, Φοίβου – «Θα σε αγαπώ για πάντα»

Η ανάρτηση λίγες ώρες μετά την αποτέφρωση που ράγισε καρδιές

Βαθιά συγκίνηση εξακολουθεί να προκαλεί η απώλεια του Γιώργου Παπαδάκη, ο οποίος έφυγε αιφνιδιαστικά από τη ζωή την Κυριακή 4 Ιανουαρίου, μετά από οξύ έμφραγμα. Ο αγαπημένος δημοσιογράφος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, σκορπίζοντας θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο και στο τηλεοπτικό κοινό.

Την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες συγκεντρώθηκαν στο Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας για να πουν το τελευταίο «αντίο». Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα βαρύ, καθώς η είδηση του θανάτου του είχε έρθει τόσο ξαφνικά που κανείς δεν είχε προλάβει να το συνειδητοποιήσει.

Η ανάρτηση που άγγιξε τους πάντες

Λίγες ώρες μετά την αποτέφρωση, ένα μήνυμα στα social media ήρθε να προσθέσει ακόμη μεγαλύτερη συναισθηματική φόρτιση. Η Αλίκη, σύντροφος του γιου του δημοσιογράφου, Φοίβου Παπαδάκη, προχώρησε σε μια ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η νεαρή γυναίκα δημοσίευσε μια κοινή φωτογραφία της με τον Γιώργο Παπαδάκη, συνοδεύοντάς τη με λίγα αλλά βαθιά φορτισμένα λόγια. Ο χαμός του Γιώργου Παπαδάκη άφησε ένα μεγάλο κενό, όχι μόνο στην ελληνική τηλεόραση αλλά και στις ζωές των ανθρώπων που τον αγάπησαν.

Κηδεία Παπαδάκη: Τι συνέβn στη Ριτσώνα κατά την διάρκεια της κηδείας

Η ατμόσφαιρα στο αποτεφρωτήριο ήταν φορτισμένη, με τους παρευρισκόμενους να τιμούν με σεβασμό τη μνήμη του Γιώργου Παπαδάκη

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα 8/1 στη Ριτσώνα η τελευταία πράξη του δράματος για τον θάνατο του Γιώργου Παπαδάκη, του ανθρώπου που σφράγισε την πρωινή ενημέρωση στην Ελλάδα. Ο εμβληματικός δημοσιογράφος απεβίωσε ξαφνικά σε ηλικία 74 ετών από καρδιακά αίτια, προκαλώντας πανελλήνια θλίψη.

Μια ιδιαίτερα φορτισμένη στιγμή της τελετής ήταν όταν ζητήθηκε από τους παρευρισκόμενους, τόσο στην αρχή όσο και στο τέλος, να αποχωρήσουν προσωρινά από την αίθουσα. Επιθυμία της οικογένειας ήταν να μείνουν μόνο η σύζυγος και τα παιδιά του μέσα στον χώρο, για να του απευθύνουν τον δικό τους, αυστηρά προσωπικό αποχαιρετισμό, μακριά από τα βλέμματα και τις κάμερες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», κατά τη διάρκεια της τελετής, η συγκίνηση κορυφώθηκε όταν στον χώρο ακούστηκε μια μελωδία πιάνου, από εκείνες που ο ίδιος αγαπούσε να ακούει. Παράλληλα, προβλήθηκε ένα αφιερωματικό βίντεο με φωτογραφίες και στιγμιότυπα από την προσωπική και επαγγελματική του διαδρομή, θυμίζοντας σε όλους τις μεγάλες στιγμές της ζωής του ανθρώπου που ταύτισε το όνομά του με την ελληνική τηλεόραση.

Στο πλευρό της οικογένειας βρέθηκαν στενοί συγγενείς, φίλοι αλλά και πολιτικά πρόσωπα, ενώ αρκετοί επέλεξαν να στείλουν στεφάνια για να εκφράσουν την αγάπη και τον σεβασμό τους. Η ατμόσφαιρα στο αποτεφρωτήριο ήταν φορτισμένη, με τους παρευρισκόμενους να τιμούν με σεβασμό τη μνήμη του Γιώργου Παπαδάκη.

Δωρεές αντί στεφάνων
Με γνώμονα την κοινωνική ευαισθησία που χαρακτήριζε τον Γιώργο Παπαδάκη σε όλη του τη ζωή, η οικογένειά του ζήτησε, αντί για στεφάνια, τα χρήματα να διατεθούν για την ενίσχυση οργανισμών με σπουδαίο έργο. Οι δωρεές στη μνήμη του μπορούν να γίνουν στους εξής φορείς: «Το Εργαστήρι» – Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία και «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Συγκινεί ο Γρηγόρης Γρηγοριάδης για τον Γιώργο Παπαδάκη
«Κατ’ αρχάς δεν μπορώ να μιλήσω σε παρελθοντικό χρόνο για τον Γιώργο Παπαδάκη. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Ο Γιώργος ήταν ένας άνθρωπος, ο οποίος φρόντιζε τον εαυτό του για δύο λόγους, για την οικογένειά του και για την εκπομπή του. Είχε ένα πολύ κακό, το τσιγάρο, το οποίο οι γιατροί του το είχαν απαγορεύσει», ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Γρηγοριάδης.

«Έβαζε στοίχημα ότι θα κόψει το κάπνισμα αλλά δεν τα κατάφερνε. Μου είχε πει όμως, ότι με το που τελειώσει το Καλημέρα Ελλάδα θα σταματήσει και το κάπνισμα. Δεν ξέρω αν έφταιξε αυτό. Δεν είχε σοβαρά προβλήματα γιατί αν είχε θα το ξέραμε», σημείωσε σε άλλο σημείο ο δημοσιογράφος.

«Θυμάμαι πολλές έντονες στιγμές με εντάσεις, θυμάμαι έντονες στιγμές με γέλια, θυμάμαι όμορφες στιγμές εκτός στούντιο με τον Γιώργο Παπαδάκη γιατί κάναμε και παρέα έξω από το πλατό. Έχασα τον επαγγελματικό μου πατέρα, ήταν αυτός που μου φώτισε τα βήματα. Ήταν ένας άνθρωπος που έλεγα καλημέρα κάθε πρωί για έξι χρόνια», κατέληξε ο Γιώργος Γρηγοριάδης.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: