Σοβαρή εξέλιξη για τον γνωστό αγροτοσυνδικαλιστή Γιώργο Ξυλούρη, ευρύτερα γνωστό ως «Φραπές», ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» λόγω καρδιολογικών συμπτωμάτων. Η κατάσταση της υγείας του οδήγησε στην αναβολή της δίκης του για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία θα διεξαχθεί τελικά τον Ιούνιο του
ΕΚΤΑΚΤΟ – ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ο ΦΡΑΠΕΣ
Στο νοσοκομείο ο «Φραπές» – Αναβλήθηκε για το 2027 η δίκη του ΓΙΑ ΤΗΝ υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» μεταφέρθηκε ο Γιώργος Ξυλούρης, γνωστός με το προσωνύμιο «Φραπές», έπειτα από ξαφνική αδιαθεσία και πόνους στην περιοχή της καρδιάς. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε σε νέα αναβολή της δίκης του για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, με τη δικαστική διαδικασία να μετατίθεται για τον Ιούνιο του 2027.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2026, ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής από την Κρήτη προσήλθε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» παρουσιάζοντας προκάρδιο άλγος, δηλαδή πόνο στην περιοχή του θώρακα, κοντά στην καρδιά.
Οι γιατροί προχώρησαν άμεσα στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, προκειμένου να διερευνήσουν τα αίτια των συμπτωμάτων και να αξιολογήσουν την κατάσταση της υγείας του.
Όπως αναφέρουν νοσοκομειακές πηγές που επικαλούνται δημοσιεύματα, από τον αρχικό διαγνωστικό έλεγχο δεν προέκυψε κάποιο παθολογικό εύρημα. Ωστόσο, η εμφάνιση των συμπτωμάτων κρίθηκε απαραίτητο να διερευνηθεί ιατρικά.
Αναβλήθηκε για τον Ιούνιο του 2027 η δίκη
Η περιπέτεια υγείας του Γιώργου Ξυλούρη είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορέσει να παραστεί στο δικαστήριο, όπου επρόκειτο να εξεταστεί η υπόθεση της απείθειας που αντιμετωπίζει.
Η δίκη αναβλήθηκε για τον Ιούνιο του 2027, δηλαδή περίπου οκτώ μήνες αργότερα, με την υπόθεση να παραμένει ανοιχτή στη Δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η δίκη είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, ενώ είχε προηγηθεί αίτημα αναβολής που δεν έγινε δεκτό. Η διαδικασία επρόκειτο να συνεχιστεί την Παρασκευή, ωστόσο η μετάβασή του στο νοσοκομείο άλλαξε τα δεδομένα.
Γιατί κατηγορείται ο «Φραπές»
Ο Γιώργος Ξυλούρης βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της απείθειας, η οποία συνδέεται με την άρνησή του να παρουσιαστεί αυτοπροσώπως ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνούσε την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά τη διαδικασία κοινοβουλευτικής διερεύνησης του σκανδάλου των αγροτικών επιδοτήσεων, το οποίο έχει προκαλέσει έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις.
Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2025 ο Γιώργος Ξυλούρης είχε αρνηθεί να εμφανιστεί αυτοπροσώπως ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής, γεγονός που οδήγησε στη δικαστική του εμπλοκή για το συγκεκριμένο αδίκημα.
Η κατηγορία της απείθειας αφορά τη στάση του απέναντι στην κοινοβουλευτική διαδικασία και δεν συνιστά από μόνη της απόδειξη εμπλοκής του σε παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις.
Στο επίκεντρο της δημοσιότητας η υπόθεση
Το όνομα του Γιώργου Ξυλούρη έχει απασχολήσει επανειλημμένα την επικαιρότητα, εξαιτίας της υπόθεσης του ΟΠΕΚΕΠΕ και των ερευνών γύρω από τη διαχείριση των αγροτικών ενισχύσεων.
Η νέα αναβολή της δίκης του επαναφέρει την υπόθεση στο προσκήνιο, καθώς η εκδίκασή της μετατίθεται πλέον για το καλοκαίρι του 2027.
Προς το παρόν, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται τόσο στην εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του όσο και στη συνέχιση της δικαστικής διαδικασίας, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη νέα ημερομηνία που ορίστηκε.
Έκτακτο για Νίκο Συρίγο: Μαθεύτnκε γιατί απουσιάζει εδώ και 4 μέρες από την εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου
Έκτακτο για Νίκο Συρίγο: Μαθεύτnκε γιατί απουσιάζει εδώ και 4 μέρες από την εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου
Θρίλερ τώρα! Στη ΓΑΔΑ ο Αντώνης Ρέμος – Τι έχει συμβεί
Έξω από την ΓΑΔΑ εντοπίστηκε ο Αντώνης Ρέμος.
Σάλος με Χαϊκάλη: Ανέλυσε αστρολογικά τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη – «Έπρεπε κάποιος να του πει να π..»
Σάλος με Χαϊκάλη: Ανέλυσε αστρολογικά τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη – «Έπρεπε κάποιος να του πει να π..»
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Μόλις μαθεύτηκε η τpαγική είδηση: Έκτακτο από το νοσοκομείο – Δυστυχώς δεν τα κατάφερε
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Μόλις μαθεύτηκε η τpαγική είδηση: Έκτακτο από το νοσοκομείο – Δυστυχώς δεν τα κατάφερε
Μπίζνες με τα κυλικεία σε νοσοκομεία και Πανεπιστήμια από τον Γιαννακόπουλο – «Φέσι» 312.000 ευρώ στο «Γεννηματάς»
Κυλικεία σε δημόσιες υπηρεσίες και υποδομές είχε καταφέρει να λειτουργεί το κύκλωμα του Mr «Χωριάτικου», που βρίσκεται πίσω από την απάτη με τους φούρνους,
Πηγή