Πλημμύρισαν οι παραλίες Γενάρη μήνα . Με τον υδράργυρο να πλησιάζει τους 30 βαθμούς..

January 11, 2021

Πλημμύρισαν οι παραλίες Γενάρη μήνα . Με τον υδράργυρο να πλησιάζει τους 30 βαθμούς..


Διαφ.



Στις παραλίες έτρεξε ο κόσμος σήμερα, Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021. Στην καρδιά του χειμώνα οι θερμοκρασίες «χτυπάνε» κόκκινο, κυρίως στην Κρήτη.

Οι παραλίες της Κρήτης γέμισαν από ανθρώπους κάθε ηλικίας Γενάρη μήνα. Η καλοκαιρία και τα κλειστά καταστήματα, λόγω του lockdown, οδήγησαν αρκετούς στη θάλασσα, την Κυριακή (10.021.2021).

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και τις υψηλές θερμοκρασίες, δεκάδες κάτοικοι του Ηρακλείου επέλεξαν να κατέβουν στις παραλίες. Μάλιστα, οι πιο τολμηροί βούτηξαν στα νερά!

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο επαληθεύτηκε περίτρανα. Στην Κρήτη ο υδράργυρος ία αναμένεται να φτάσει ακόμη και τους 28 βαθμούς. Παρά 2 βαθμούς 30!

Η θερμοκρασία νίκησε το lockdown και οι παραλίες σε Αττική και επαρχία γέμισαν με τις εικόνες να δείχνουν σε πολλές περιπτώσεις… συνωστισμό. Πολύς ο κόσμος σε Γλυφάδα, Καβούρι, μαρίνα Ζέας αλλά και Πεδίον του Άρεως. Ψυχρό κύμα καταφτάνει από την Τρίτη (12.01.2021).

Οι Έλληνες «ξεμύτισαν» από το lockdown, εκμεταλλευόμενοι την εκτόξευση της θερμοκρασίας μέχρι τους 28 βαθμούς Κελσίου. Οι καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες έστειλαν μικρούς και μεγάλους στις παραλίες. Μάλιστα, οι πιο τολμηροί βούτηξαν.

Ωστόσο, η… χαρά θα κρατήσει λίγο. Μέσα στις επόμενες ώρες το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει δραματικά, καθώς η βαρυχειμωνιά που επηρεάζει αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, θα «χτυπήσει» και την πόρτα της χώρας μας.


Σύμφωνα, μάλιστα, με τους μετεωρολόγους η πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να είναι εντυπωσιακή, με χιονοπτώσεις και ολικό παγετό (!) σε τμήματα της Βόρειας Ελλάδας.

Καλοκαίρι στο χειμώνα
Πάντως, εικόνες που κάθε άλλο παρά lockdown θυμίζουν, αλλά ούτε και Γενάρη μήνα, παρατηρούνται από το πρωί της Κυριακής (10.01.2021) σε παραλίες ανά την Ελλάδα.

Με την άνοδο του υδράργυρου να έχει προβλεφθεί από τις προηγούμενες ημέρες και να είναι αισθητή και σήμερα, Κυριακή (10.01.2021), φαίνεται πως οι «έγκλειστοι» συμπολίτες μας είχαν σημαδέψει τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Απλώς, περίμεναν τις ιδανικές συνθήκες για μία έξοδο που θυμίζει καλοκαίρι!

Πάντως, χρειάζεται να δείχνουμε προσοχή. Βιώνουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας κι ένα τρίτο θα ήταν ικανό να καταφέρει το τελειωτικό χτύπημα στην οικονομία.

Γι’ αυτό, λοιπόν, εικόνες πολυκοσμίας, απερίσκεπτου συνωστισμού και μη τήρηση των μέτρων προστασίας από τον φονικό – μην το ξεχνάμε – κορονοϊό θα γυρίσουν μπούμερανγκ σε εμάς τους ίδιους.

Δείτε τις σημερινές εικόνες από τη μαρίνα Ζέας:




Πεδίον του Άρεως: «Φουλ» της μετακίνησης 6 με σύμμαχο τον καλό καιρό (pics)
Το ημερολόγιο δείχνει 10 Ιανουαρίου, αλλά τίποτα δεν θυμίζει πως βρισκόμαστε στην «καρδιά» του χειμώνα και το Πεδίον του Άρεως γέμισε με κόσμο.

Ο καιρός είναι… εντελώς ανοιξιάτικος και πολλοί Αθηναίοι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία για μια βόλτα στο Πεδίον του Άρεως σήμερα, Κυριακή 10.01.2021.

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες του newsit.gr, η συντριπτική πλειοψηφία τηρεί τα μέτρα προστασίας, οι μάσκες είναι… εκεί που πρέπει και πέρα από ελάχιστες εξαιρέσεις τηρούνται και οι αποστάσεις ασφαλείας.

Γονείς με τα παιδιά τους, παρέες και ηλικιωμένοι κάνουν την βόλτα τους με σύμμαχο τον καλό καιρό, ενώ σε διάφορα σημεία βρίσκονται μέχρι και… πλανόδιοι που πουλάνε νερά.

Δείτε τις εικόνες από το Πεδίον του Άρεως


Πηγή

Διαβάστε επίσης: