Η παρουσιάστρια θρύλος της ΕΡΤ: Η παρουσία της στην ΕΡΤ σφράγισε τις δεκαετίες '70 και 80 – Ξεχώριζε για την ωραία άρθρωση και το αριστοκρατικό στιλ της

September 2, 2026

Η Κέλλυ Σακάκου, μια εμβληματική μορφή της ελληνικής τηλεόρασης, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στην ΕΡΤ κατά τις δεκαετίες του '70 και του '80. Με την κομψότητα και την ευγλωττία της, καθόρισε την τηλεοπτική αισθητική της εποχής, ενώ η καριέρα της αποδεικνύει την αγάπη της για την τέχνη και τη συνάμα ικανότητά της να


Η παρουσιάστρια θρύλος της ΕΡΤ: Η παρουσία της στην ΕΡΤ σφράγισε τις δεκαετίες '70 και 80 – Ξεχώριζε για την ωραία άρθρωση και το αριστοκρατικό στιλ της


Διαφ.

Η αγαπημένη Κέλλυ Σακάκου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη.

Ήταν αριστούχος στην «Ευαγγελική Σχολή» της Νέας Σμύρνης ενώ στη συνέχεια αποφοίτησε από τη σχολή «Κατσέλη» όπου σπούδασε ηθοποιός.

Δείτε το βίντεο:

εννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη. Εκεί ήταν και το πατρικό της. Πέρασε όμορφα παιδικά χρόνια ως μοναχοπαίδι. Ήταν αριστούχος στην «Ευαγγελική Σχολή» της Νέας Σμύρνης και ήθελε να περάσει στη Φιλοσοφική με σκοπό να γίνει φιλόλογος. Την τελευταία όμως στιγμή άλλαξαν τα σχέδιά της με μία παράσταση, όπου παρουσίασαν την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή και εκείνη πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η ερμηνεία τής άρεσε πάρα πολύ που οι καθηγητές της τής πρότειναν να γίνει ηθοποιός. Ήταν εκείνη μάλιστα η παρότρυνση που την έκανε να πάει στη σχολή «Κατσέλη», η οποία έβγαλε πολλούς και σημαντικούς ηθοποιούς. Αποφοίτησε σκοπεύοντας να γίνει ηθοποιός, όμως, τελικά, τα σχέδιά της άλλαξαν.

Η Κέλλυ Σακάκου δήλωσε συμμετοχή σε έναν διαγωνισμό για τηλεπαρουσιάστριες στην ΕΡΤ. Την πίεσε λίγο και η μητέρα της στο να κάνει αίτηση. Είχε κάνει τότε και μια φίλη της αίτηση.

Δείτε το βίντεο:

Έτσι, ένα βράδυ πήγε στον οδό Ρηγίλλης, στο κτήριο της ΕΡΤ. Μπαίνοντας, συνάντησε έναν κύριο, ο οποίος την ρώτησε το λόγο της επίσκεψής της κι εκείνη του εξήγησε όμως άκουσε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είχε λήξει την προηγούμενη ημέρα.

Τον παρακάλεσε όμως να την αφήσει να κάνει αίτηση κι εκείνος δέχτηκε, λέγοντάς της ότι θα βάλει χθεσινή ημερομηνία και έτσι ήταν η τελευταία που έδωσε την αίτηση.

Από τις περίπου οκτακόσιες κοπέλες, επελέγησαν οι πέντε.

Ήταν μία από αυτές και έτσι κάπως άρχισε η πολυετής καριέρα της.

Η παρουσιάστρια το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και βρισκόταν καθηλωμένη στο κρεβάτι, μετά από επέμβαση στο ισχίο της.

Τον περασμένο Ιούλιο είχε χάσει τον αγαπημένο της σύζυγο και σύντροφο ζωής Σπύρο Φασιανό, γεγονός που την είχε συγκλονίσει.

Δείτε το βίντεο:

«Δεν είμαι καθόλου καλά. Υποφέρω, όμως υπομένω. Νιώθω τόση απελπισία, μα τόση… Δυστυχώς δεν είμαι καθόλου καλά πλέον. Μετά τον θάνατο του συζύγου μου υποφέρω, και ψυχικά και σωματικά. Ο θάνατος του Σπύρου δεν ξεπερνιέται. Ωστόσο είμαι καθηλωμένη στο κρεβάτι. Δεν σηκώνομαι σχεδόν καθόλου. Μια εγχείρηση ισχίου με κρατάει μέσα στο σπίτι ακίνητη. Είμαι άσχημα, παιδί μου. Δεν θα ξεπεράσω ποτέ τον θάνατό του», είχε δηλώσει τότε η Κέλλυ Σακάκου.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε το βίντεο:

Στην ΕΡΤ εκτός από την εκφώνηση του καθημερινού προγράμματος, η Σακάκου παρουσίαζε εκπομπές λογοτεχνίας και μουσικής στο Δεύτερο και Τρίτο πρόγραμμα της ΕΡΑ, ενώ το 1985 και το 1987 ήταν η εκπρόσωπος της επιτροπής βαθμολογίας της Ελλάδας, στους τελικούς της Eurovision.

Ήταν παντρεμένη με τον ηθοποιό και αδερφό του Αλέκου Φασιανού, Σπύρο. Πέθανε τον Ιανουάριο του 2017, έξι μήνες μετά το θάνατο του συζύγου της, καταβεβλημένη ψυχικά από το γεγονός, αλλά και από τη νόσο του Πάρκινσον από την οποία έπασχε. Για τον θάνατό της εξέδωσε ανακοίνωση η ΕΡΤ αλλά και το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Θρήνος για την Μαρέβα Μητσοτάκη: «Αναπαύσου εν ειρήνη»

Βαθιά συγκίνηση και πένθος επικρατεί στους οικείους κύκλους της Μαρέβα Μητσοτάκη, η οποία αποχαιρέτησε δημόσια και με τα πιο τρυφερά λόγια μια εμβληματική

Δεν μεγαλοπιάνεται, δεν ανεβάζει τιμές: Το νησί με τη φουλ ελληνική πελατεία είναι η No1 ιδέα για διακοπές φέτος

Αυθεντική εμπειρία, απαράμιλλη φυσική ομορφιά, προσιτές αναλογικά τιμές. Με το που τα ακούς όλα αυτά, ψήνεσαι, δεν ψήνεσαι; Αλλά γίνεται και κάπως καχύποπτος.

Δυστυχώς έφυγε ακίνητη με ένα τσιγάρο στο χέρι: Η Ελληνίδα ηθοποιός που αγαπούσαν όλοι έφυγε μόνη και λησμονημένη

Παρά την επιτυχημένη καριέρα της, τα τελευταία χρόνια της ζωής της κύλησαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, με ένα τέλος που συγκίνησε όσους γνώριζαν την

«Σπαράζει η ψυχή μου»: Δύσκολες ώρες για την Ανθή Βούλγαρη – Η απώλεια που της στοίχισε  

Μια πολύ δύσκολη απώλεια βιώνει η Ανθή Βούλγαρη, καθώς πέθανε ξαφνικά ο Dream, το πρώτο της άλογο και ένας πολύτιμος συνοδοιπόρος στη ζωή της.

Μπρούνο Τσερέλα: Μόλις μαθεύτηκε για το παρελθόν του – Οι 2 σχέσεις του πριν την Αθηνά Οικονομάκου

Μπρούνο Τσερέλα: Μόλις μαθεύτηκε για το παρελθόν του – Οι 2 σχέσεις του πριν την Αθηνά Οικονομάκου


Πηγή