"Αυτό προσπαθούσε ο Γιάννης Φέρτης": Σήμερα η κηδεία του ηθοποιού – Η τελευταία του επιθυμία

April 16, 2024

"Αυτό προσπαθούσε ο Γιάννης Φέρτης": Σήμερα η κηδεία του ηθοποιού – Η τελευταία του επιθυμία


Διαφ.

Σήμερα, Τρίτη 16 Απριλίου, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Φέρτη.

Η νέα ανακοίνωση

Η κηδεία του ηθοποιού θα γίνει στις 12:00 το μεσημέρι από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο σπουδαίος ηθοποιός έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής 14/04 γεμίζοντας θλίψη τον καλλιτεχνικό χώρο.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας έγραψε στο facebook πως επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων, να ενισχυθεί το έργο του ταμείου αλληλοβοηθείας του Σ.Ε.Η.

«Την Τρίτη στις 12:00 το μεσημέρι από το πρώτο κοιμητήριο των Αθηνών θα γίνει η εξόδιος ακολουθία για τον αγαπημένο μας Γιάννη Φέρτη. Αντί στεφάνων η οικογένεια προτείνει να ενισχυθεί το έργο του ταμείου αλληλοβοηθείας του σωματείου Ελλήνων ηθοποιών» έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας για την κηδεία του Γιάννη Φέρτη.

Η ζωή και το έργο του Γιάννη Φέρτη

Γεννημένος τον Απρίλιο του 1938, ο Γιάννης Φέρτης αποφοίτησε από τη σχολή Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν το 1958 κι έπειτα διέγραψε μια σπουδαία καριέρα στον χώρο του θεάτρου.

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1959 στο έργο Η ηλικία της νύχτας του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Ακολούθησαν κι άλλα σπουδαία έργα όπως Όρνιθες του Αριστοφάνη, Ευρυδίκη του Ζαν Ανούιγ, Γλυκό Πουλί της Νιότης του Τενεσί Ουίλιαμς, Ο Δικέφαλος Αετός του Ζαν Κοκτώ. Έγινε συνιδρυτής του Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου κι έπειτα εμφανίστηκε στα έργα Καπιταίν Σελ Καπιταίν Εσό του Σερζ Ρεζβάνι και Η Μάνα του Μπέρτολτ Μπρεχτ.

Από το 1967 και για μια δεκαετία, ως θιασάρχης μαζί με την Ξένια Καλογεροπούλου ανέβασε σημαντικά θεατρικά έργα.

Σημαντική ήταν η προσφορά του και στο Αρχαίο Θέατρο, όπως και τον ελληνικό κινηματογράφο και την τηλεόραση, ακόμα και το ραδιόφωνο.

Όσον αφορά την προσωπική του ζωή, ο Γιάννης Φέρτης είχε παντρευτεί για πρώτη φορά με την ηθοποιό Ξένια Καλογεροπούλου, δεύτερη με τη Μιμή Ντενίση, ενώ από το 2001 ήταν παντρεμένος με τη Μαρίνα Ψάλτη.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: