Μητσοτάκης: Δεν θα πληρώσουν το μάρμαρο οι εμβολιασμένοι – Τα μέτρα θα αφορούν ανεμβολίαστους

July 4, 2021

Μητσοτάκης: Δεν θα πληρώσουν το μάρμαρο οι εμβολιασμένοι – Τα μέτρα θα αφορούν ανεμβολίαστους


Διαφ.



Με συνέντευξή του στο Ράδιο «Κ» της «Καθημερινής» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθαρίζει πως τα όποια περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό ληφθούν, θα αφορούν, πλέον, στους ανεμβολίαστους.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν θα πληρώσει το μάρμαρο η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που είναι εμβολιασμένη». Τόνισε ότι δεν μπορεί να καταστήσει τον εμβολιασμό υποχρεωτικό, αλλά – όπως επισήμανε – όλοι αναλαμβάνουν πια τις ευθύνες τους. «Η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευθούν λίγοι ανεμβολίαστοι», ξεκαθάρισε ο ίδιος.

«Καλούμαστε να απευθυνθούμε στους πιο καχύποπτους οι οποίοι δεν αποτελούν ένα ομοιογενές σύνολο. Υπάρχουν οι φιλοσοφικά αρνητές στο εμβόλιο που είναι πάρα πολύ δύσκολο να πειστούν. Υπάρχει και η εξαιρετικά κατακριτέα κατηγορία των “δεν βαριέσαι, ξέρω ότι δουλεύει, να το κάνουν οι άλλοι, να ξεπεραστεί η πανδημία, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να το κάνω εγώ”. Είναι αυτοί που αποκαλούνται free riders ή τζαμπατζήδες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θεωρούμε ότι συνταγματικά θα ήταν οριακό. Κρίνουμε ότι αυτός είναι ο μέσος δρόμος, στον οποίο πρέπει να κινηθούμε γιατί θα πρέπει και κάποιος ο οποίος είναι ανεμβολίαστος να έχει τη δυνατότητα να διασκεδάσει», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.


Καταφέρεται πάντως κατά του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας ευθέως για «υγειονομικό σαμποτάζ με μόνο σκοπό την αποκόμιση πολιτικού οφέλους -το οποίο τελικά απ’ ότι φαίνεται δεν ήρθε κιόλας-, από κόμματα της αντιπολίτευσης, ξεκινώντας από την αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό είναι ασυγχώρητο για μένα. Ασυγχώρητο».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης απορρίπτει την κριτική ότι επιχειρήθηκε η εξαγορά της νεολαίας με το δώρο των 150 ευρώ και διερωτάται αν πιστεύει κανείς ότι «σε δύο χρόνια, που θα γίνουν εκλογές, θα θυμάται η νεολαία τα 150 ευρώ;».


Όσον αφορά στις σχέσεις με την Τουρκία ο πρωθυπουργός εκφράζει την πεποίθηση ότι θα έχουμε ένα πιο ήσυχο καλοκαίρι σε σχέση με αυτό του 2020, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι λύσαμε τις διαφορές μας με την γείτονα. Τόνισε πως αν η Τουρκία επιλέξει τον δρόμο της κλιμακούμενης έντασης, θα υπάρχουν τελικά επιπτώσεις.

Σε ερώτημα για τον δικό του απολογισμό για τα δύο χρόνια της κυβερνητικής θητείας, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «πολλά πράγματα πήγαν, τουλάχιστον αυτό το διάστημα, όπως τα είχαμε σχεδιάσει». Αν μπορούσε, όμως, να σβήσει ένα λάθος είναι ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετώπισε το δεύτερο κύμα της πανδημίας, μην επιβάλλοντας περιοριστικά μέτρα στην Βόρεια Ελλάδα νωρίτερα από όταν το έκανε. «Βλέπαμε τις τάσεις. Είπαμε να περιμένουμε λίγο ακόμη να δούμε αν αυτή τη τάση είχε μόνιμα χαρακτηριστικά. Εκ των υστέρων, έπρεπε να είχαμε κινηθεί νωρίτερα», καταλήγει.

πηγη: thecaller.gr

Διαβάστε επίσης: