«Δακρύζουν» οι νεκροί των Τεμπών από ψηλά: Έδωσε 50.000 ευρώ και αφέθηκε ελεύθερος ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ

October 19, 2023

«Δακρύζουν» οι νεκροί των Τεμπών από ψηλά: Έδωσε 50.000 ευρώ και αφέθηκε ελεύθερος ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ


Διαφ.

Στην τραγωδία στα Τέμπη, που σημειώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου, με τη σύγκρουση μίας επιβατικής με μία εμπορική αμαξοστοιχία και τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων, υπάρχουν νέες εξελίξεις.Ειδικότερα, ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή, για την τραγωδία στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, ο ένας όρος είναι η καταβολή εγγύησης 50.000

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διατάραξη ασφάλειας των συγκοινωνιών, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο πολλών ατόμων, αλλά και δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία και βαριές σωματικές βλάβες κατά συρροή από αμέλεια.

Η απολογία του είχε προγραμματιστεί για τις 5 Σεπτεμβρίου, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε, διότι ήταν η ημέρα που ξεκίνησαν οι πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Επιπροσθέτως, διώκεται σε βαθμό πλημμελλήματος για παράβαση καθήκοντος, καθώς ήταν ο άνθρωπος που υπέγραψε την μετακίνηση του σταθμάρχη, που ήταν σε υπηρεσία το μοιραίο βράδυ, από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στον ΟΣΕ.

Για την εν λόγω υπόθεση έχει ήδη ασκηθεί δίωξη σε 15 άτομα, δύο έχουν προφυλακιστεί ο 59χρονος σταθμάρχης και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ στη Θεσσαλία.

Αύριο, Πέμπτη, απολογείται μέλος του Δ.Σ. του ΟΣΕ και την άλλη εβδομάδα άλλος ένας πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: